ΠΟΕΔΗΝ: Καρατόμησαν υποδιοικήτρια νοσοκομείου για να βάλουν κομματική φίλη του Πολάκη

ΠΟΕΔΗΝ: Καρατόμησαν υποδιοικήτρια νοσοκομείου για να βάλουν κομματική φίλη του Πολάκη

Σε νέες καταγγελίες για την υποδιοικήτρια του καταργημένου Νοσοκομείου Θώρακος Πατρών «Άγιος Λουκάς» προχωρά η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων σε ανακοίνωσή της, το υπουργείο Υγείας καρατόμησε την υποδιοικήτρια του νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» που ήταν σε άδεια λοχείας, για να πάρει τη θέση της κομματική φίλη του κ. Πολάκη.

Ειδικότερα, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «καρατομείται η νυν Υποδιοικήτρια του Γ.Ν.Πατρών αν και σε άδεια λοχείας που απαγορεύεται για να πάρει τη θέση της η εν λόγω κομματική φίλη του κ. Πολάκη που βρίσκεται στο Γ.Ν.Πατρών διοικεί και πληρώνεται χωρίς να έχει διοριστεί. Ότι ισχυρίστηκε ο κος Πολάκης μετά το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ για να την καλύψει τα ακριβώς αντίθετα. Θα πρέπει να επέμβει ο Εισαγγελέας. Πως πληρώνεται επί μήνες ως Υποδιοικήτρια όταν δεν έχει διοριστεί;».

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Απρίλιο, η Ομοσπονδία είχε καταγγείλει ότι η υποδιοικήτρια του «Αγίου Λουκά» παρέμεινε επικεφαλής ενός νοσοκομείου που δεν υφίσταται πλέον, ενώ ο υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης είχε σπεύσει να δικαιολογηθεί επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσημάτων θώρακος που ενσωματώθηκε στον άγιο Αντρέα εκτελεί χρέη υποδιοικητή του νοσοκομείου καθώς η υποδιοικήτρια του Αγίου Αντρέα ειναι σε άδεια κυήσεως και ανατροφής τέκνου».