ΠΟΕΔΗΝ: Και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης στο Υπερταμείο

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, 14:53
-A +A
ΠΟΕΔΗΝ: Και το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης στο Υπερταμείο

Με νέα ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία καταγγέλλει ότι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έχει περιέλθει στο Υπερταμείο.

Συγκεκριμένα μετά τη χθεσινή ανακοίνωσή της, στην οποία κατήγγειλε ότι πέρασε στο Υπερταμείο το νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, η ΠΟΕΔΗΝ επανήλθε σήμερα τονίζοντας ότι και το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, που είναι και το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στην ίδια λίστα μαζί μάλιστα με το παλαιό νοσοκομείο της Αρτας που σήμερα λειτουργεί σαν Κέντρο Υγείας αστικού τύπου.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε ότι και άλλα Νοσοκομεία έχουν δοθεί στο Υπερταμείο για ξεπούλημα. Το υπ’ αρίθμ, 6.298 ακίνητο από τα 10. 119 συνολικά που παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση στο Υπερταμείο για ξεπούλημα είναι το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Φέρει το κωδικό Αριθμού Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 190445301029-0-0. Πρόκειται για το μεγαλύτερο Νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Θεσσαλονίκης. Μετά το Γ. Γεννηματάς και το Ιπποκράτειο. Ξεπουλάνε τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Στο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων και το παλαιό Νοσοκομείο της Άρτας στο οποίο στεγάζονται το Κέντρο Υγείας αστικού τύπου (πρώην Μονάδα ΕΟΠΥΥ), η 1η ΤΟΜΥ Άρτας και το ΚΕΦΙΑΠ (Κέντρο Αποκατάστασης).

Το κτίριο έχει επισκευαστεί και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση με κοινοτικά κονδύλια για να λειτουργεί ως ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Δαπανήθηκαν το έτος 2009 για την επισκευή του 5 εκατ. ευρώ. Είναι κληροδότημα από τον Αλέξανδρο Ζάρα με τον όρο να λειτουργεί ως Υγειονομική Μονάδα.

Και όμως παραχωρήθηκε για ξεπούλημα!!! Είναι το υπ’ αρίθμ. 392 Ακίνητο από τα 10.119 στο σύνολο με κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) 040102505001-0-0 (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2317/19 Ιουνίου 2018).

Θα απαντήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 25/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα