Ένταση στο υπουργείο Οικονομικών - Η ΠΟΕΔΗΝ πέταξε σανό στην είσοδο

Ένταση στο υπουργείο Οικονομικών - Η ΠΟΕΔΗΝ πέταξε σανό στην είσοδο

Πανναττική στάση εργασίας από τις 7 έως τις 11 μ.μ., πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν στη διαμαρτυρίαπου έχει κυρήξει η ΠΟΕΔΗΝ άπλωσαν σανό στην είσοδο του υπουργείου Οικονομικών.

Στο πανό που άπλωσαν οι εργαζόμενοι έξω από το υπουργείο αναγραφόταν χαρακτηριστικά: «Δεν τρώμε σανό να πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια».

Λίγο μετά τις 9.30 μ.μ. οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν έφοδο στο υπουργείο Οικονομικών, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους εμποδίζουν, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντεγκλήσεις και σπρωξίματα στην είσοδο του κτιρίου. Διαμαρτυρόμενοι οι υπάλληλοι των δημόσιων νοσοκομείων άρχισαν να πετούν σανό και στους αστυνομικούς που περιφρουρούν το υπουργείο.

 

Σε δηλώσεις του έξω από το υπουργείο Οικονομικών, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε ότι «δεν τρώμε σανό να πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα Μνημόνια με τις προβλέψεις για διαρκή λιτότητα». «Η κυβέρνηση μας τα παίρνει από όλες τις μπάντες για να κοκορεύεται ο Αλέξης Τσίπρας. Παίρνουμε 800 ευρώ, οι νεοδιόριστοι 600 ευρώ, αναμένεται να κόψουν το επίδομα βαρέας απασχόλησης, δεν μας εντάσσουν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Δεν αντεχόμαστε να είμαστε το κυτίο παραπόνων ασθενών και συγγενών», κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Γιαννάκου:

Σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται ότι «με τον Προϋπολογισμό που κατατίθεται, η Δημόσια Υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης» και παράλληλα τονίζεται ότι «τα Δημόσια Νοσοκομεία βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί τα προβλήματα».

Με τη σημερινή τους κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διεκδικούν μεταξύ άλλων:

- Να διαγραφούν από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι Δημόσιες Μονάδες Υγείας και Πρόνοιας

- Αυξήσεις στους μισθούς

- Διατήρηση και επέκταση του Ανθυγιεινού Επιδόματος

- Ένταξη στα ΒΑΕ

- Αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγείας στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού χωρίς να λαμβάνεται υπ' όψιν η αναλογία για κάθε μία αποχώρηση μία πρόσληψη που παγιοποιεί τις τραγικές σημερινές ελλείψεις

- Ανάκτηση Μνημονιακών απωλειών».

Φωτό: Intime news