Κακοκαιρία: «Πνίγηκαν» Ν. Μουδανιά και Κασσάνδρα - Χαλάζι σε Λάρισα, Πάτρα

«Πνίγηκαν» Ν. Μουδανιά και Κασσάνδρα - Χαλάζι σε Λάρισα, Πάτρα

Το κύμα κακοκαιρίας έκανε την εμφάνισή του στη Χαλκιδική με έντονες βροχοπτώσεις να πλήττουν τις δυτικές περιοχές του νομού το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Συγκεκριμένα, στα Νέα Μουδανιά οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από τη δυνατή βροχόπτωση και για αρκετή ώρα η κυκλοφορία μέσα στην πόλη διεξαγόταν με δυσκολία.

Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, σπίτια και αυλές πλημμύρισαν στην περιοχή του Νέου Γυμναστηρίου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις στα Νέα Μουδανιά και σε περιοχές της Κασσάνδρας για απάντληση υδάτων σε σπίτια και καταστήματα.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου και μέλη της Βάσης Ετοιμότητας Κασσάνδρας ΟΦΚΑΘ είναι σε επιφυλακή.

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί έντονη βροχόπτωση και στη Θεσσαλονίκη με πλημμύρες και συμφόρηση στους δρόμους, αλλά και διακοπή ρεύματος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη δέχθηκε 50 κλήσεις για άντληση υδάτων λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, με τις περισσότερες κλήσεις να είναι από το Πλαγιάρι, το Τρίλοφο, το Ρύσιο και στην Επανομή.

Επίσης, η Πυροσβεστική δέχθηκε μεμονωμένες κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αριδαία Πέλλας, στο Κιλκίς και στην Αμφίπολη Σερρών. Στην Ξάνθη, η Πυροσβεστική επενέβη σε τρεις περιπτώσεις για κοπή δέντρων.

Χαλάζι σε Πάτρα και Λάρισα

Ανοιξαν οι «ουρανοί» το μεσημέρι της Πέμπτης στην Πάτρα και στην Λάρισα, όπου σημειώθηκαν δυνατές χαλαζοπτώσεις.

Στον νομό Λάρισας υπήρξαν δυνατές βροχοπτώσεις, και σε αρκετές περιοχές, όπως το Κιλελέρ, η βροχή συνοδεύτηκε και με χαλαζόπτωση.

Φωτογραφίες: halkidikinews.gr, onlarissa.gr