Πλήθος κόσμου στην πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του Δήμου Κηφισιάς

Πλήθος κόσμου στην πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του Δήμου Κηφισιάς

Με βραβεύσεις, ποιοτική μουσική, ευχές, παρουσίαση της βραδιάς από την δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου, αλλά και παρουσία πλήθους κόσμου, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του ο Δήμος Κηφισιάς την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019, σε ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια της Κηφισιάς, στο Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση», στην πλατεία Κεφαλαρίου.

Η εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας ξεκίνησε με την ευλογία του Πανοσιολογιώτατου Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αρχιμ. π. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου. 

Ακολούθησε η ομιλία του Δήμαρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες του Δήμου μας και τους επισήμους που συμμετείχαν στο συμβολικό αντάμωμα γύρω από την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα, ενώ έδωσε τις ευχές του για μια Καλή Χρονιά, με Υγεία, Εργασία Τύχη και Αγαθά έργα.

Ο κ. Θωμάκος χαρακτήρισε το 2019, ως χρονιά καθοριστική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση λόγω του νέου εκλογικού συστήματος. Πρόκειται για «ένα πρωτόγνωρο μοντέλο με αβεβαιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως ο Δήμαρχος την δεύτερη Κυριακή δεν θα διαθέτει πλειοψηφία συνεπώς είναι αναγκαία η συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων προκειμένου να μην βρεθεί η διοίκηση στο εκκρεμές».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς ευχαρίστησε το κοινωφελές ίδρυμα «Ι. Λάτση» για την παραχώρηση της αίθουσας και την προσφορά του στην Εκπαίδευση, την Υγεία τον Πολιτισμό και την Κοινωνική Πρόνοια, την κ. Τσαπανίδου για την παρουσίαση και την αντιδήμαρχο κα Κασιμάτη για την οργάνωση της εκδήλωσης. Επίσης ευχαρίστησε τους υπαλλήλους και τους αιρετούς που προσέφεραν έργο και καινοτομίες στους πολίτες του Δήμου μας.

Επιγραμματικά ο κ. Θωμάκος αναφέρθηκε:

1.Στον τριπλασιασμό των ταμειακών διαθεσίμων και στις μειώσεις των Δημοτικών Τελών
2. Στο ρεκόρ των δημοπρατήσεων (54) σε σχέση με όλες τις δημαρχιακές περιόδους του παρελθόντος. Τα επόμενα 2 χρόνια θα πραγματοποιηθούν πολλά μελετημένα έργα που έμειναν πίσω λόγω γραφειοκρατίας και ενστάσεων 
3. Στη διάσωση του παραδοσιακού και εμπορικού χαρακτήρα της πόλης μας καθώς δόθηκε τέλος στην αχαλίνωτη αδειοδότηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
4. Στη στήριξη στις αγορές μας και την προώθηση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας με προγράμματα και δράσεις.
5. Στην ενίσχυση της Τοπικής Δημοκρατίας. Οι ενεργοί πολίτες είναι στο προσκήνιο με 3 νέους θεσμούς που ήδη ρίζωσαν στον Δήμο μας. Συνοικιακές Συνελεύσεις- Συνοικιακά Συμβούλια και για τέταρτη φορά Συμμετοχικός Προϋπολογισμός
6. Στην καινοτομία, με έξυπνες εφαρμογές από το σύγχρονο και γρήγορο portal του Δήμου μας έως τα έξυπνα παγκάκια.
7. Στο πολιτιστικό πρόσημο διαρκείας, με νέους θεσμούς αλλά και ποιοτικές εκδηλώσεις.
8. Στην ενίσχυση της Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την βελτίωση των δομών του Δήμου μας.
9. Στον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Ο κ. Θωμάκος επεσήμανε επίσης πως «εάν είχαμε την απαιτούμενη συνεργασία και τήρηση των οδηγιών για τα κηπαία και τα ογκώδη θα ήμασταν ένας πεντακάθαρος Δήμος».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος έκοψε και παρέδωσε από ένα κομμάτι βασιλόπιτας στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κηφισιάς Δήμητρα Αγαπάκη καθώς και στις προέδρους των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης, Ρένα Πολίτη, Δήμητρα Δελή και Λίλα Δραγώνα. Επίσης βασιλόπιτα πήραν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, το Σωματείο Εργαζομένων, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση που φιλοξένησε την εκδήλωση καθώς και οι πρώην Δήμαρχοι Νίκος Χιωτάκης,  Βασίλης Βάρσος και Βάσω Σπηλιωτοπούλου.

Τις ευχές τους έδωσαν επίσης η εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, βουλευτής Αννέτα Καββαδία, οι Αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου, οι βουλευτές της ΝΔ Νίκη Κεραμέως και Γιώργος Κουμουτσάκος καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.