7ος χρόνος, ημέρα 2158η
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021

Πληροφορίες για την πρώτη άρση περιορισμών στους εμβολιασμένους

Πληροφορίες για την πρώτη άρση περιορισμών στους εμβολιασμένους

Σχέδιο για το πρώτο πακέτο άρσης περιορισμών σε εμβολιασμένους εντός Ιουλίου, έχει ξεκινήσει να καταστρώνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, οι επιδιώξεις αυτές αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα, με τα βήματα κανονικότητας για τους πλήρως εμβολιασμένους -εφόσον όμως περάσει το απαραίτητο διάστημα που απαιτείται για απόκτηση ανοσίας- να αφορούν την ελεύθερη είσοδο χωρίς μέτρα σε μαζικές εκδηλώσεις ψυχαγωγίας όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές, γήπεδα και κέντρα διασκέδασης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις για τα παραπάνω με πιθανή έναρξη εφαρμογής τους να τοποθετείται, όταν και τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα για όλους, στα μέσα Ιουλίου, όπως επιβεβαίωσε και κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας, στον ΣΚΑΙ.

Επιπροσθέτως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η άρση περιορισμών για εμβολιασμένους, όπως περιγράφηκε παραπάνω, συνεπάγεται την μη υποχρέωση τους να φορούν μάσκα.

Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα θα παραμείνουν ως έχουν για κλειστούς χώρους και καταστήματα εστίασης, με πιθανή τροποποίηση τους ωστόσο το επόμενο διάστημα εντός πλαισίου ενός διαφορετικού πακέτου μέτρων.