Πληροφορίες για επίθεση σε ισραηλινό πλοίο έξω από τη Φουτζέιρα

Πληροφορίες για επίθεση σε ισραηλινό πλοίο έξω από τη Φουτζέιρα

Ένα ισραηλινό πλοίο υπέστη μικρές ζημιές την Τρίτη μετά επίθεση κοντά στο λιμάνι της Φουτζέιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο τρίτο περιστατικό του είδους τους τελευταίους μήνες το οποίο οι ισραηλινές αρχές αποδίδουν στο Ιράν.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Mayadeen του Λιβάνου, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την τρομοκρατική ομάδα της Χεζμπολάχ που υποστηρίζεται από το Ιράν, δήλωσε ότι το πλοίο δέχθηκε πυρά κοντά στη Φουτζέιρα στην ακτή του Κόλπου του Ομάν. Παράλληλα η κρατική τηλεόραση al-Alam με την υποστήριξη του Ιράν ότι το ισραηλινό πλοίο ήταν το φορτηγό πλοίο Hyperion Ray, το οποίο πλέει με σημαία των Μπαχαμών, αλλά είναι ισραηλινό.

Το κανάλι 12 ανέφερε ότι η πυραυλική επίθεση προκάλεσε μικρή ζημιά στο πλοίο, και δεν υπήρξαν τραυματισμούς. Το πλοίο ήταν καθ 'οδόν προς τα ΗΑΕ από το Κουβέιτ, σύμφωνα με το δίκτυο.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα της έντασης ανάμεσα στο Ιράν και το Ισραήλ το τελευταίο διάστημα τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα.

Προ εβδομάδων άλλωστε ένα ιρανικό πλοίο, το Saviz έγινε στόχος επίθεσης στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς οι ισραηλινές αρχές υποστηρίζουν ότι ανήκει στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο σημειώθηκε επίσης μια μεγάλη διακοπή ρεύματος στον πυρηνικό σταθμό Νατάνζ του Ιράν, την οποία η Τεχεράνη χαρακτήρισε ως «πυρηνική τρομοκρατία» και η οποία έφερε αρκετά πίσω το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Παρότι η Ιερουσαλήμ δεν ανέλαβε την επίσημα την ευθύνη, το κανάλι 13 του Ισραήλ, το οποίο επικαλείται ανώνυμους αξιωματούχους πληροφοριών ξεκαθάρισε ότι η επίθεση στον κυβερνοχώρο προκάλεσε «σοβαρή ζημιά στην καρδιά του προγράμματος εμπλουτισμού του Ιράν».