Πλεύρης από Θεσσαλονίκη: Δεν τίθεται θέμα μέτρων αλλά θέμα πρόληψης

Πλεύρης από Θεσσαλονίκη: Δεν τίθεται θέμα μέτρων αλλά θέμα πρόληψης

Δεν τίθεται θέμα μέτρων, αλλά τίθεται θέμα προληπτικής επίσκεψης για να προλάβουμε όλα τα δεδομένα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μετά από σύσκεψη στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη.

«Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή τώρα που είναι νωρίς γιατί ο στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και πραγματικά να διαχειριστούμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν τίθεται θέμα μέτρων, επειδή πολλά λένε, τίθεται θέμα προληπτικής επίσκεψης για να προλάβουμε όλα τα δεδομένα», σημείωσε ο Θ. Πλεύρης.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους υγειονομικών που αντιτίθενται στο μέτρο της υποχρεωτικότητας, σημείωσε: «Η πολιτεία έχει πει ξεκάθαρα ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα επεκταθεί. Αλλά για τους υγειονομικούς και για όσους έχουν ευάλωτες ομάδες να τις φροντίζουν, η υποχρεωτικότητα έχει να κάνει ότι μεταξύ της ατομικής επιλογής και δημόσιας υγείας επικρατεί η δημόσια υγεία. Όπως ένας γιατρός έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί έτσι κι ένας ασθενής έχει δικαίωμα ο γιατρός που θα τον θεραπεύει να είναι εμβολιασμένος. Τους δώσαμε την ευκαιρία, τους σεβόμαστε και τους καλούμε να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση και να επιστρέψουν. Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία άλλη αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική σε αυτό το θέμα».

Στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, πραγματοποίησε συνάντηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τους δημάρχους της Κεντρικής Μακεδονίας. Εκεί τόνισε πως «έχουμε έρθει εδώ κλιμάκιο και με την αναπληρώτρια υπουργό, την Μ. Γκάγκα, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Ξεκαθαρίζουμε εξαρχής ότι έχουμε έρθει προληπτικά. Δεν τίθεται καμία κουβέντα για περαιτέρω μέτρα. Είμαστε εδώ να ενημερώσουμε τόσο τους διοικητές των νοσοκομείων όσο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για κάποια νούμερα που θεωρούμε ότι χρειάζονται μια προσοχή κι έχει να κάνει με την αύξηση των νοσηλειών και την αύξηση κρουσμάτων, και να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πανδημία.

Δεν υπάρχει καμία άλλη κουβέντα. Προληπτικά βρισκόμαστε και ενημερώνουμε. Στόχος μας είναι ν' αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών που σε κάποιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας είναι χαμηλότερα από τον μέσο όρο που είναι σε όλη την επικράτεια και παράλληλα να υπάρχει η τήρηση των μέτρων ώστε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πανδημία». Αναφερόμενος στους αρνητές ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως γίνεται προσπάθεια να πειστούν όσοι άνθρωποι διατηρούν ανησυχίες αλλά δεν μπορεί να γίνει τίποτα με αυτούς που φαντάζονται διαφορετικά θέματα ενώ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η υποχρεωτικότητα σταματά στην παρούσα φάση στους υγειονομικούς, δεν τίθεται θέμα επέκτασης.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επισκέπεται τη Θεσσαλονίκη μαζί με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο.