Πλακιωτάκης: Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορά μας

Πλακιωτάκης: Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορά μας

O υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα αναφορικά με τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας, ενώ μίλησε παράλληλα και για την κίνηση στα πλοία και τις άγονες γραμμές. «Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επιχειρούν με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο κι έχουν σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Η κίνηση στα πλοία είναι αρκετά καλή, έχουμε προσεγγίσει κατά 85-90% την κίνηση του 2019 με αυξητικές τάσεις. Τόνισε ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων και κάλεσε τους πολίτες να τηρούν το μέτρο.

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ακόμα στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ ότι «τα τελευταία 3 χρόνια έχουμε αυξήσει το κονδύλι των άγονων γραμμών κατά 136 εκατ. ευρώ και 24 νέα γραμμές».

Ο υπουργός σύμφωνα με το ertnews.gr ανέφερε ότι θα χρηματοδοτηθούν μικρά λιμάνια, όπως οι Οθωνοί, Αμμουλιανή και Αλόννησος) με 175 εκατ. ευρώ για σημαντικά λιμενικά έργα. «Για πρώτη φορά χρηματοδοτούμε μικρές άγονες γραμμές». Όσον αφορά στα αυξημένα εισιτήρια είπε ότι συνδέονται με την υπερβολική αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό λέγοντας ότι «παρατηρούμε ότι η τουρκική ακτοφυλακή επιτρέπει και σε πολλές περιπτώσεις διευκολύνει τη δράση των κυκλωμάτων, τα οποία εκμεταλλεύονται απελπισμένους και δυστυχισμένους ανθρώπους. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος επιχειρούν με απόλυτο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο κι έχουν σώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους».

Τέλος έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι «Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορά μας».