7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Πλακιωτάκης: Πρόσθετα μέτρα στην ακτοπλοΐα ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα

Πλακιωτάκης: Πρόσθετα μέτρα στην ακτοπλοΐα ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα

Το αν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα στην ακτοπλοΐα «θα εξαρτηθεί από την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και των επιδημιολογικών δεδομένων» ανέφερε ο  Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά για να επιθεωρήσει την διενέργεια των ελέγχων στους ταξιδιώτες που επιβιβάζονταν στα πλοία για τα νησιά του Αιγαίου.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας στον Ant1,  από το λιμάνι του Πειραιά, «ο έλεγχος είναι πλήρης και γίνεται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα».

«Έχει πειθαρχήσει απόλυτα ο κόσμος. Επιθυμούμε να είναι στο λιμάνι, μιάμιση ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου του, με όλα τα απαραίτητα έγγραφα». «Έχει διαπιστωθεί ότι αν οι επιβάτες έρχονται μιάμιση ώρα πριν τον απόπλου, δεν υπάρχει καθυστέρηση στα πλοία», ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης.

Ερωτηθείς αν πρόκειται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα στην ακτοπλοΐα, ο Υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε ότι «αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος και των επιδημιολογικών δεδομένων. Καλούμε όλους να εμβολιαστούν. Δεν θα αφήσουμε τον ιό και τις μεταλλάξεις να εμποδίσουν την επιστροφή στην κανονικότητα».

Όπως είπε έχουν καταγραφεί «ελάχιστα κρούσματα κορονοϊού μέσα στα πλοία, σε σχέση και με την περσινή εμπειρία, είναι μονοψήφιος ο αριθμός, διαπιστώθηκε ότι έχουν τηρηθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως συνέβη πρόσφατα με την Ίο, που απομονώθηκαν οι επιβάτες».

Τέλος, ερωτηθείς για την επιβατική κίνηση, είπε ότι από τα δεδομένα μέχρι στιγμής προκύπτει ότι βρίσκεται «στο 60-65% σε σχέση με την κίνηση του 2019».