Πιθανή συνάντηση Τραμπ - Πούτιν μέσα στο καλοκαίρι

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, 21:32 - Τελευταία ενημέρωση: 00:10
-A +A
Πιθανή συνάντηση Τραμπ - Πούτιν μέσα στο καλοκαίρι

Προσπάθεια να υπάρξει συνάντηση μεταξύ των προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας μέσα στους επόμενους δύο μήνες φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται πιθανόν στο χειρότερο σημείο μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Την είδηση αποκάλυψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος αποκάλυψε σήμερα ότι υπάρχει πιθανότητα να συναντηθεί με τον Ρώσο όμολογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν μέσα το καλοκαίρι. Το «μπαλάκι» που πέταξε ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε δεκτό από τη Μόσχα, η οποία από την πλευρά της δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε αν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Πούτιν εντός του καλοκαιριού, ο Τραμπ απάντησε χαρακτηριστικά: «είναι πιθανό να συναντηθούμε, ναι».

Ακολούθησε η απάντηση από τον εκπρόσωπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με τον οποίο ούτε η Μόσχα αποκλείει μια τέτοια συνάντηση. Ωστόσο σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο Πεσκόφ είπε ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα μιας τέτοιας συνάντησης, κάτι που δείχνει ότι ακόμα δεν έχει κλείσει τίποτα.

Πάντως, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρόεδρος φάνηκε να επιρρίπτει την ευθύνη στον Μπαράκ Ομπάμα για την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014. «Ο πρόεδρος Ομπάμα έχασε την Κριμαία... ο Ομπάμα έχασε την Κριμαία επειδή ο πρόεδρος Πούτιν δεν σεβόταν τον πρόεδρο Ομπάμα, δεν σεβόταν τη χώρα μας, δεν σεβόταν την Ουκρανία», είπε.

Αντίστοιχα, ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, στην ομιλία του στους αποφοίτους του Κολεγίου Ναυτικού Πολέμου νωρίτερα σήμερα, ήταν ακόμη πιο επικριτικός για τη Ρωσία. «Για πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η Ρωσία ήταν η χώρα που επανασχεδίασε τα διεθνή σύνορα με την ισχύ των όπλων στη Γεωργία και την Ουκρανία», είπε.

«Η Ρωσία επιδιώκει να διαλύσει το ΝΑΤΟ, να υποβαθμίσει την ελκυστικότητα του δυτικού δημοκρατικού μοντέλου και προσπαθεί να υπονομεύσει το ηθικό κύρος της Αμερικής», πρόσθεσε.

Φωτογραφία AP

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη 22/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα