Πιστοί εισήλθαν σε Εκκλησία στη Λαμία - Προσαγωγή ιερέα

Πιστοί εισήλθαν σε Εκκλησία στη Λαμία - Προσαγωγή ιερέα

Πολλοί ήταν οι πιστοί σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, οι οποίοι παρά τις απαγορεύσεις μετέβησαν στις εκκλησίες, παρά τις αυστηρές εντολές της Ιεράς Συνόδου και των Μητροπολιτών να υπάρξει συμμόρφωση με την επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών. Στη Λαμία σημειώθηκε είσοδος πιστών σε εκκλησία, ενώ στο Βόλο ιερείς άνοιξαν τις θύρες στους πιστούς.

Έτσι μετά τα πρώτα κρούσματα παραβίασης των περιοριστικών μέτρων σε εκκλησίες όπως του Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων και της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης νωρίτερα σήμερα, παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν εν συνεχεία και σε εκκλησίες της Λαμίας και του Βόλου, αλλά και της Αττικής.

Συγκεκριμένα, στο Πικέρμι, στον ιερό ναό του Αγ. Χριστοφόρου, ενώπιον εισαγγελέα προσήχθη ο πατέρας Δημήτριος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να άνοιξε τον Ιερό Ναό για μικρό χρονικό διάστημα, προκειμένου λίγοι πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του ναού, να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.

Περιπολικό έφτασε επί τόπου μετά τις 3:00 το μεσημέρι όπου προσήγαγαν τον ιερέα στο τμήμα και εν συνεχεία ενώπιον Εισαγγελέα.

Παρά τις αυστηρές και ρητές εντολές του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών προς όλους τους ιερείς να τηρηθούν τα μέτρα στο ακέραιο και οι πόρτες των εκκλησιών να παραμείνουν κλειστές, νωρίς το μεσημέρι στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στη Λαμία όταν ο ιερέας τελείωσε την αποκαθήλωση και εξερχόμενος του ναού, περίπου 20 πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο της Εκκλησίας, βρήκαν ευκαιρία και εισέβαλαν στο ναό παρά τις εκκλήσεις του ιερέα και του επιτρόπου.

Κατόπιν στο επί τόπου εκλήθη η αστυνομία, με τους πιστούς να απομακρύνονται από τα όργανα της τάξεως, ενώ κλειδώθηκαν και οι πόρτες, χωρίς να δοθεί συνέχεια στο επεισόδιο. Πάντως για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών. 

 Ρεπορτάζ του lamiareport αναφέρει πως πολλοί ιερείς και επίτροποι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση να παριστάνουν τους αστυνομικούς, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που αγνοώντας τις οδηγίες και τα μέτρα προσπαθούσαν να προσκυνήσουν στον Επιτάφιο.

«Εμείς δεν μπορούμε να έχουμε ρόλο αστυνομικού. Σήμερα θα έπρεπε έξω από την Μητρόπολη και άλλους κεντρικους ναούς να υπάρχει ένας αστυνομικός ώστε να μην αναγκαζόμαστε να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση εμείς με τους πιστούς. Εφαρμόζουμε τις αυστηρές εντολές του Μητροπολίτη μας και όλα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, αλλά ο δικός μας ρόλος δεν είναι κατασταλτικός....», έλεγε ένας από τους ιερείς στο LamiaReport.

Σε αντίθεση με όσα συνέβησαν στη Λαμία, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στον Βόλο τα περιοριστικά μέτρα τα παραβίασαν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του ναού αψηφώντας τους περιορισμούς των Αρχών, ανοίγοντας την εκκλησία για να προσκυνήσουν οι πιστοί τον Επιτάφιο.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει το e-thessalia.gr, όταν οι περίοικοι αντιλήφθηκαν την είσοδο πιστών στην εκκλησία ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία που μετέβη στον Ιερό Ναό. Εντός του ναού υπήρχε οικογένεια με δυο παιδιά, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τους αστυνομικούς και ο Ναός έκλεισε.

Τα περιοριστικά μέτρα παραβιάστηκαν επίσης και στον Άγιο Νεκτάριο Νέας Ιωνίας, όπου εκεί κατά διαστήματα οι υπεύθυνοι του ναού ανοίγουν οι πόρτες και μπαίνουν μέσα οι πιστοί για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.