Πιστή εφαρμογή των μέτρων ζήτησε ο πρωθυπουργός από φορείς της αγοράς

Πιστή εφαρμογή των μέτρων ζήτησε ο πρωθυπουργός από φορείς της αγοράς

Σε πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ κάλεσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκπροσώπους του λιανεμπορίου και της εστίασης, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί, σήμερα Δευτέρα. Από την πλευρά τους, οι φορείς της αγοράς  ζήτησαν στήριξη από την κυβέρνηση, καθώς και οριζόντια μέτρα, χωρίς εξαιρέσεις. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, δύο μέρες μετά την «πρεμιέρα» από την εφαρμογή των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος του κορονοϊού, το Σάββατο.

Tο νέο πλαίσιο των μέτρων που ξεκίνησε να εφαρμόζεται σε όλους τους μικτούς χώρους, επεκτείνεται και στο Δημόσιο και τις τράπεζες. Η είσοδος επιτρέπεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ειδάλλως απαιτείται επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών θα πρέπει να προσκομίζουν self test.

Κάλεσμα προς ανεμβολίαστους

 

Αυτό που αποσαφηνίζεται προς τους εκπροσώπους των φορέων είναι πως περίπτωση νέου lockdown δεν υφίσταται. Σε συνδυασμό πάντα με το γεγονός πως με βάση την ευρωπαϊκή πρακτική επιπλέον μέτρα ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις δεν πρόκειται να υπάρξουν.

Παράλληλα, η κυβέρνηση δείχνει να μην είναι διατεθειμένη να «παρατήσει» όλους όσοι δηλώνουν απρόθυμοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Ελευθερία».

Προ των πυλών βρίσκεται νέα στοχευμένη ενημερωτική καμπάνια που θα έχει ως αποκλειστικό στόχο όλους όσοι δεν έχουν ακόμα καταλήξει στο πόσο χρήσιμος είναι ο εμβολιασμός, ενώ θα ασχοληθεί και με την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης για όλους όσοι έχουν κάνει ήδη τις δύο. Είναι θέμα χρόνου η εκστρατεία αυτή να «βγει στον αέρα».