Πισωγύρισμα για την ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας
Ευρωζώνη

Πισωγύρισμα για την ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης από την βαθύτερη ύφεση που έχει γνωρίσει ποτέ ανακόπηκε αυτόν τον μήνα, με τον σύνθετο δείκτη υπευθύνων προμηθειών (PMI) της IHS Markit, που θεωρείται ενδεικτικός για την υγεία της οικονομίας να βουλιάζει στις 51,6 μονάδες από 54,9 τον Ιούλιο.

Αν και παραμένει πάνω από τις 50 μονάδες, που διαχωρίζουν την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση της οικονομίας, η εξέλιξη αυτή, που δεν επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων ότι ο δείκτης θα παρέμενε σταθερός, προκαλεί ανησυχία και μειώνει τις ελπίδες για ανάκαμψη σχήματος V.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης για τον κλάδο των υπηρεσιών βυθίστηκε στο 50,1 από 54,7, χαμηλότερα από όλες τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

Με τη μείωση της ζήτησης, οι επιχειρήσεις προχώρησαν σε μείωση του προσωπικού τους με τον δείκτη απασχόλησης να διαμορφώνεται στις 47,7 μονάδες έναντι 47,9 τον Ιούλιο.

Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία, με τον δείκτη PMI να διαμορφώνεται στις 51,7 μονάδες από 57,3 τον Ιούλιο.