Πιο κοντά στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο

Πιο κοντά στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για Παπαγγελόπουλο

Καμία οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί, μια και όλα τα δεδομένα θα σταθμίζονται μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ο λόγος για το ερώτημα που θα κυριαρχήσει το αμέσως προσεχές διάστημα τόσο στις εργασίες της προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, αλλά και στο πολιτικό σκηνικό:

Τί θα γίνει τελικά με το κατηγορητήριο εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου; Υπάρχει περίπτωση διεύρυνσής του ή όχι; Η οριστική απάντηση θα δοθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, όμως πρόσωπα που παρακολουθούν από κοντά την εξέλιξη δηλώνουν βέβαια ότι καθημερινά ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στο να «ανοίξει» η βεντάλια των αδικημάτων για τα οποία θα εξεταστεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός. 

Παρότι μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δε θεωρείται τίποτα «κλεισμένο», η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι εξελίξεις θα είναι προς την κατεύθυνση αυτή. Κομβικό ρόλο λέγεται ότι παίζει σε αυτό, οι πρόσφατες καταθέσεις των εισαγγελικών λειτουργών εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου. Εφόσον λοιπόν συμβεί κάτι τέτοιο όλοι αντιλαμβάνονται τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που θα καταγραφούν στο πολιτικό πεδίο. 

Αυτό πάντως που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι το μήνυμα που στέλνουν πηγές της προανακριτικής ότι υπάρχουν διάφορα εργαλεία στη διάθεση της Επιτροπής τα οποία θα επιλέξει η ίδια, με τον κατάλληλο τρόπο, προκειμένου να προχωρήσει. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι οι διαδικασίες δεν έχουν χρονικό ορίζοντα. Δηλαδή, μπορεί να παραστεί ο μάρτυρας στο μέλλον. 

Σε σχέση πάντως με το θέμα των προστατευόμενων μαρτύρων που ανεβάζει την ένταση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στην κυβέρνηση επιμένουν στο να διατυπώνουν ερωτήματα για τον τρόπο που αντέδρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην κίνηση της Προανακριτικής να ζητήσει την εξέταση των Κελέση και Σαράφη. 

«Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται σε πανικό αφού οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές, επιλέγει να αναμειχθεί στο έργο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.Ο ίδιος επέλεξε να βάλει τον εαυτό του στο κέντρο αυτής της συζήτησης, λέγοντας, μάλιστα σημαντικά ψέματα» αναφέρει πηγή του Μεγάρου Μαξίμου.