Πιο φονικός από τον SARS o κορονοϊός - Στους 814 οι νεκροί

Πιο φονικός από τον SARS o κορονοϊός - Στους 814 οι νεκροί

Ο αριθμός των θανάτων από τον κορονοϊό ξεπέρασε αυτόν της πανδημίας του SARS, το 2003, καθώς  καθώς ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον στους 814. Μόνο κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 89 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κίνα. 

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, κατεγράφησαν επιπλέον 81 θάνατοι και 2.147 νέα κρούσματα. Σύμφωνα με το Reutres πάνω από 20.000 γιατροί και νοσοκόμες έχουν σταλεί στην περιοχή.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, κατεγράφησαν χθες 2.656 νέα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε 37.198 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Η επιδημία του Σοβαρού Οξέως Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) είχε προκαλέσει το θάνατο παγκοσμίως σε 774 ανθρώπους.


 Ο χάρτης του πανεπιστημίου Johns Hopkins που καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την εξάπλωση του ιού.

Στο μεταξύ το Πεκίνο σε μια προσπάθεια να εντείνει την παραγωγή ιατρικών υλικών διαβεβαίωσε τους κατασκευαστές ότι η κυβέρνηση θα είναι ο κύριος αγοραστής των προϊόντων τους.

Στα υλικά αυτά συμπεριλαμβάνονται διαγνωστικές διατάξεις, προστατευτικά γυαλιά, ιατρικές στολές προστασίας και μάσκες, όπως επίσης και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους, ενώ η λίστα των υλικών ιατρικής χρήσης θα αναπροσαρμοστεί ανάλογα με τις εξελίξεις και αναφορικά με την εξάπλωση της επιδημίας, σύμφωνα με το πλαίσιο οδηγιών που εξέδωσαν από κοινού τα αρμόδια υπουργεία.

Στο μεταξύ η Τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κίνα (ADBC) που ασχολείται αποκλειστικά με την χρηματοδότηση δράσεων αγροτικής πολιτικής, ενέκρινε την έκτακτη χορήγηση δανείων οικονομικού ύψους 10,07 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 1,44 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Η κίνηση αυτή στοχεύει στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για την παραγωγή και την αγορά ιατρικών υλικών ως προς την πρόληψη και τον έλεγχο εξάπλωσης της επιδημίας, όπως επίσης και για την αγορά δημητριακών, βαμβακιού και πετρελαίου, σύμφωνα με την ADBC.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνεται για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού η βόρεια κινεζική επαρχία Χεμπέι θα κρατήσει τα σχολεία της κλειστά έως τουλάχιστον την 1η Μαρτίου.