Πηγές Κουμουνδούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας δεν έχουν τίποτα να κρύψουν

Πηγές Κουμουνδούρου: Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας δεν έχουν τίποτα να κρύψουν

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τους ότι οδηγούν τη χώρα σε πολιτικό κατήφορο και επιχειρώντας να χρεώσει στη Νέα Δημοκρατία ένα, όπως λέει, «παρακρατικό δίκτυο που λειτουργούσε ήδη από τη περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» εξαπέλυσε η Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας ότι οι ίδιοι «δεν έχουν ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν τίποτα».

Με ένα μακροσκελές «non-paper» ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει εκ νέου να τοποθετηθεί επί της ουσίας της υπόθεσης και αφού περιορίζεται να σημειώσει ότι ο κ. Παππά έχει δώσει ο ίδιος τις εξηγήσεις του για το περιεχόμενο της - όπως χαρακτηρίζει - «υποκλοπής ιδιωτικής συνομιλίας του» και κάνει λόγο για  «συντονισμένη και σκηνοθετημένη αποδοχή και ανάδειξη από τη πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ της παράνομης υποκλοπής ιδιωτικών συνομιλιών πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ»προσάπτοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «οδηγεί τη πολιτική ζωή του τόπου, με απόλυτη επιλογή και ευθύνη του, στη λάσπη και στο βούρκο».

Εν συνεχεία προβαίνει σε μια δική του ερμηνεία των τελευταίων εξελίξεων αναφορικά με την υπόθεση του ηχητικού ντοκουμέντου της συνομιλίας Παππά – Μιωνή λέγοντας ότι «από την ανάγνωση δε, των γεγονότων και μόνο, συνάγεται ότι ένα παρακρατικό δίκτυο λειτουργούσε ήδη από τη περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» και ισχυρίζεται ότι όλα γινόντουσαν «για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη», τον οποίο και κατηγορεί ακόμα και για τις δημοσιευμένες φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα από τις διακοπές του στη θαλαμηγό γνωστού επιχειρηματία τον Αύγουστο του 2018.

Υποστηρίζει ακόμα ότι το υλικό της συνομιλίας Σ.Μιωνή - Ν.Παππά «ήταν από καιρό πριν γνωστό ακόμη και σε βουλευτές της ΝΔ», κατηγορεί την κυβέρνηση επειδή το 2019 άλλαξε το νόμο, ότι σκόπευε «να νομιμοποιήσει τη χρήση σε δίκες παράνομων αποδεικτικών μέσων» και καλεί τον πρωθυπουργό «να σταματήσει άμεσα αυτόν τον επικίνδυνο κατήφορο για τη δημοκρατία. Να σταματήσει να κυβερνά με μαφιόζικες και παρακρατικές μεθόδους» και να δώσει στη δημοσιότητα ό,τι υλικό διαθέτει από τον κ Μυωνή.

Και καταλήγει μεταξύ άλλων: «Και να γνωρίζει, όσο βαθιά και αν έχει αποφασίσει να κυλιστεί στο βούρκο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έχουν ούτε να φοβηθούν ούτε να κρύψουν τίποτα», και πως «καθαρός ουρανός δε φοβάται, ούτε τη λάσπη ούτε το παρακράτος».