Πίεση, κριτική και... μεταγραφές

Πίεση, κριτική και... μεταγραφές

Μπορεί μια ομάδα να γίνει θύμα της απρόσμενης επιτυχίας της; Στην Αϊντχόφεν κάτι τέτοιο συμβαίνει. Η εξαιρετική πορεία της στο πρώτο μισό της σεζόν, τώρα επιστρέφει για να τη... δαγκώσει προτού αναμετρηθεί απόψε (22:00, COSMOTE TV SPORT 2) με τον Ολυμπιακό στο δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι στο «Φίλιπς Στάντιον» για τους «32» του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προβάδισμα μετά τη νίκη τους με 4-2 στο πρώτο ματς την περασμένη εβδομάδα.

Η PSV προσέλαβε τον Ρόγκερ Σμιντ τον περασμένο Μάρτιο όταν ολοκληρώθηκε πρόωρα το ολλανδικό πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού και του ανέθεσε την αποστολή να μετατρέψει την ομάδα σε διεκδικήτρια των τίτλων στην Ολλανδία και να την προετοιμάσει για μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Σε μια καινούρια ομάδα με υψηλές απαιτήσεις, νεαρούς παίκτες κι άλλους όπως ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Μάριο Γκέτσε, που αναζητούσαν να βάλουν και πάλι σε μια σειρά την καριέρα τους, η Αϊντχόφεν «πέταξε» στο πρώτο μισό της σεζόν.

Σ' αυτό το διάστημα, είχε 17 νίκες, τρεις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Δεν θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα τα πρώτα 23 ματς του Γερμανού τεχνικού στον πάγκο της. Εμοιαζε ικανή ν' ανταγωνιστεί τον Αγιαξ για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά και για μια αξιόλογη πορεία στο Europa League. Μετά την αλλαγή του χρόνου, όμως, η Αϊντχόφεν έχει ρεκόρ 6-2-4. Ο Σμιντ δέχεται σκληρή κριτική από τα ΜΜΕ και πρώην παίκτες της ομάδας για τις επιλογές του και το πώς διαχειρίζεται το ρόστερ του με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Η άμυνά της είναι ευάλωτη και εκεί συγκεντρώνονται τα περισσότερα αρνητικά σχόλια. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο που απασχολεί το κλαμπ.

Στη Γερμανία αναφέρουν πως ο Ντόνιελ Μάλεν, ο σταρ επιθετικός της Αϊντχόφεν με 22 γκολ και οχτώ ασίστ σε 34 συμμετοχές στην τρέχουσα σεζόν, βρίσκεται στο στόχαστρο της Ντόρτμουντ σε περίπτωση που το κλαμπ πουλήσει τον Τζέιντον Σάντσο ή και τον Ερλινγκ Χάαλαντ. Μάλιστα, φέρεται να είναι και της αρεσκείας του Μάρκο Ρόζε που αναμένεται ν' αναλάβει τους Βεστφαλούς. Δεν αποκλείεται να έχουν ήδη αρχίσει τις επαφές με το περιβάλλον του παίκτη. Αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο στο ματς με τον Ολυμπιακό Ο 22χρονος Ολλανδός κοστολογείται στα 25 εκατομμύρια ευρώ και η Αϊντχόφεν λόγω των οικονομικών επιπλοκών που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, έχει ανάγκη τα χρήματα.

Πέραν του Μάλεν έχει αυξηθεί και το ενδιαφέρον και για άλλους παίκτες της. Ο 18χρονος φορ Νόνι Μαντουέκε που κοστολογείται στα εννιά εκατομμύρια ευρώ βρίσκεται στις ατζέντες ομάδων της Premier League. Το ίδιο ισχύει και για τον 24χρονο Ολλανδό διεθνή βασικό δεξιό μπακ Ντένζελ Ντάμφρις και τον 19χρονο Ολλανδό μεσοεπιθετικό Μοχάμεντ Ιχατάρεν, που κοστολογούνται στα 18 και 16 εκατομμύρια, αντίστοιχα.