Pfizer: Πρόβλεψη για 15 δισ. δολάρια σε πωλήσεις για το 2021

Pfizer: Πρόβλεψη για 15 δισ. δολάρια σε πωλήσεις για το 2021

Η Pfizer ανακοίνωσε σήμερα ότι περιμένει περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις φέτος από το εμβόλιο κατά της COVID-19 που ανέπτυξε σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρία BioNTech.

Η φαρμακοβιομηχανία προσπαθεί να παραδώσει δύο δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου μες το 2021, λειτουργώντας με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, καθώς χώρες σε όλο τον κόσμο σπεύδουν να υπογράψουν συμφωνίες προμήθειας σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την πανδημία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 2 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής, η Pfizer έχει διαθέσει 65 εκατ. δόσεις του εμβολίου σε όλο τον κόσμο και 29 εκατ. δόσεις στις ΗΠΑ έως τις 31 Ιανουαρίου. Αναμένεται να προμηθεύσει με 200 εκατ. δόσεις την αμερικανική κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσαν ότι έχουν διανείμει σχεδόν 50 εκατ. δόσεις συνολικά των εμβολίων της Pfizer και της Moderna κατά της COVID-19 μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου. Από αυτές, 32 εκατ. έχουν χορηγηθεί με τις 17 εκατ. από αυτές να ήταν του εμβολίου της Pfizer, σύμφωνα με τα στοιχεία των CDC.

Το εμβόλιο ήταν μεταξύ των πρώτων για τα οποία δόθηκε έγκριση για χρήση έκτακτης ανάγκης τόσο στις ΗΠΑ όσο και άλλες χώρες, με τους αναλυτές να προβλέπουν πωλήσεις δισεκατομμυρίων.

Το τέταρτο τρίμηνο, το εμβόλιο έφερε έσοδα 154 εκατ. δολαρίων. Η εταιρεία ανέφερε ότι αναμένει συνολικά έσοδα μεταξύ 59,4 και 61,4 δισεκατ. δολαρίων για το 2021.

Η εταιρία αναθεώρησε ανοδικά την εκτίμησή της για τα κέρδη το 2021, αναμένοντας προσαρμοσμένα κέρδη 3,10 έως 3,20 δολαρίων ανά μετοχή για το 2021 έναντι της προηγούμενης πρόβλεψής της για κέρδη 3 έως 3,10 δολαρίων.