ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2053η
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 927,29 1,46 (0,16 %)

Τζίρος: 62,81 εκατ. €   RT

Pfizer Ιταλίας: Θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας με την αύξηση της παραγωγής

Pfizer Ιταλίας: Θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας με την αύξηση της παραγωγής
APimages

Με συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η Πάιβι Κέρκολα, διευθύνουσα σύμβουλος της Pfizer Italia, αναφέρεται στις καθυστερήσεις στην παράδοση των εμβολίων και στη δέσμευση της εταιρίας να σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει.

«Η αύξηση της παραγωγής, η οποία θα επιταχυνθεί τις επόμενες εβδομάδες, θα επιτρέψει να ανταποκριθούμε στη ζήτηση δόσεων σε διεθνές επίπεδο, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και χωρίς να αλλάξουν οι υψηλές προδιαγραφές μαςποιότητας και ασφάλειας», δηλώνει η Φινλανδή μάνατζερ.

«Αυτή η προσπάθεια θα μας βοηθήσει να σεβαστούμε τις δεσμεύσεις για τις προμήθειες, σύμφωνα με τις υπάρχουσες συμφωνίες, οι οποίες –το επαναλαμβάνουμε– βασίζονται σε παράδοση δόσεων και όχι φιαλών», προσθέτει.

Παράλληλα, διαψεύδει ότι μέρος των εμβολίων που προορίζονταν για την Ευρώπη εστάλη σε άλλες χώρες, ενώ αρνείται να αποκαλύψει την τιμή στην οποία πωλείται το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στις διάφορες χώρες και ηπείρους. «Οι τιμές μας παραμένουν απόρρητες, εφαρμόσαμε αρχές που επιτρέπουν μια ίση πρόσβαση στο εμβόλιο», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Pfizer Italia στην La Repubblica.

Η ίδια υπογράμμισε, όμως, ότι «σε όλες τις συμφωνίες εφαρμόζεται ένα μοντέλο διαφοροποιημένου κόστους, για τις χώρες με χαμηλά, μεσαία και μεσαία - χαμηλά εισοδήματα».

Η Φινλανδή μάνατζερ δηλώνει επίσης ότι η ενίσχυση του κέντρου παραγωγής της εταιρίας της, που βρίσκεται στο Βέλγιο, θα επιτρέψει την αύξηση του συνόλου των εμβολίων που παράγονται σε αυτό, από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Απαντώντας, τέλος, στην ερώτηση αν η εταιρία θα συνεχίσει να προμηθεύει την Ιταλία με εμβόλια και σε περίπτωση που η χώρα προσφύγει στην δικαιοσύνη, λόγω των καθυστερήσεων στην παράδοση, η Πάιβι Κέρκολα υπογραμμίζει: «θα συνεχίσουμε να προμηθεύουμε το εμβόλιο, όπως προβλέπεται από τις συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να εγγυόμαστε επίσης την προμήθεια όλων των φαρμάκων και εμβολίων μας για τους ασθενείς που τα χρειάζονται στην Ιταλία, όπως και στις άλλες χώρες».