Πέτσας: Αντιπλημμυρικά έργα υλοποιούνται σε 51 δήμους

Πέτσας: Αντιπλημμυρικά έργα υλοποιούνται σε 51 δήμους

Αντιπλημμυρικά έργα υλοποιούνται σε 51 δήμους της χώρας από το υπουργείο Εσωτερικών μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και άλλες περιοχές, όπως ανέφερε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. Τα έργα φτάνουν τα 154 εκατομμύρια ευρώ.

Για το έργο της Ιστιαίας, ύψους 11 εκατ. ευρώ, ο υπουργός ανέφερε ότι προστέθηκε έξτρα στο πρόγραμμα.

Ο υπουργός επισήμανε, ωστόσο, ότι «αυτά δεν είναι αρκετά. Χρειάζονται πολύ περισσότερα πράγματα να γίνουν, γι’ αυτό συζητείται σε κυβερνητικό επίπεδο από την προηγούμενη Δευτέρα το ενδεχόμενο να ανοίξει μια νέα πρόσκληση στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" για πρόσθετα αντιπλημμυρικά έργα». Αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών, σημείωσε.

«Δίνουμε μάχη με τον χρόνο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε στη συνέχεια ότι έχουν γίνει δύο παρεμβάσεις για ταχεία διαδικασία ανάθεσης των  αντιπλημμυρικών έργων και υπαγωγή των δασαρχείων στη Γενική Διεύθυνση Δασών για το έργο στις καμένες περιοχές. Χρειάζεται να γίνουν μελέτες 15 ημερών και μετά να μπουν τα συνεργεία, σημείωσε. Τόνισε, μάλιστα, ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός των περιοχών.

Τέλος, για την πλατφόρμα αποζημίωσης των πυρόπληκτων που ανοίγει το απόγευμα,επισήμανε ότι το πακέτο είναι γενναίο και οι αποζημιώσεις θα δοθούν άμεσα, μόνο με μία αίτηση. Το πακέτο στήριξης αποτελείται από 80% κρατική αρωγή και 20% άτοκο δάνειο εξήγησε.