Πέτρος Φιλιππίδης: Απορρίφθηκε το αίτημα για αποφυλάκιση με «βραχιολάκι»

Πέτρος Φιλιππίδης: Απορρίφθηκε το αίτημα για αποφυλάκιση με «βραχιολάκι»

Απορρίφθηκε αίτημα του ηθοποιού, Πέτρου Φιλιππίδη, για αποφυλάκιση από τις φυλακές Τρίπολης όπου βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού κρατείται προσωρινά για τρεις σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικής βίας κατά συναδέλφων του. Μάλιστα το αίτημα ζητούσε αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους με παραμονή στο σπίτι του με «βραχιολάκι», όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που έκρινε την αίτηση του κατηγορούμενου για έξοδο του από την φυλακή δεν έδωσε το πράσινο φως.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ -ΜΠΕ, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, οι δικαστές του Συμβουλίου αρνήθηκαν την αίτηση του Πέτρου Φιλιππίδη για αντικατάσταση τής προσωρινής του κράτησης, την οποία είχε υποβάλει δέκα ημέρες μετά την απολογία του που κατέληξε σε ένταλμα κράτησης, στα τέλη Ιουλίου. Το Συμβούλιο απάντησε "όχι" στον κατηγορούμενο για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού, που κρατείται στις φυλακές Τρίπολης, ο οποίος ζητούσε να αποφυλακιστεί με όρους προτείνοντας να τεθεί σε παρακολούθηση αποδεχόμενος, εφόσον αποφασιζόταν, να φορά το αποκαλούμενο "βραχιολάκι".

Οι δικαστές, σύμφωνα με πληροφορίες, συνυπολόγισαν για την απόφαση τους ότι οι καταγγελίες σε βάρος του ηθοποιού αναφέρονται και σε περιστατικά που φέρονται να τελέστηκαν στο σπίτι τού κατηγορούμενου και έτσι θεωρούν πως ο καλλιτέχνης δύναται να τελέσει νέα αδικήματα.

Κατά την κρίση του Συμβουλίου, υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής του ηθοποιού και παραμένει ύποπτος τέλεσης νέων αξιοποίνων πράξεων με βάση τα δεδομένα που αξιολογήθηκαν από την Ανακρίτρια και τον Εισαγγελέα που αποφάσισαν την προφυλάκιση του. Επιπλέον, οι δικαστές απορρίπτουν τη θέση του ηθοποιού ότι οι παθούσες επιδιώκουν δημοσιότητα μέσω των καταγγελιών τους, καθώς καμίας, όπως δέχεται το βούλευμα, το όνομα δεν έγινε γνωστό μέσω της υπόθεσης. Τέλος, δέχονται πως δεν συντρέχουν λόγοι υγείας για την έξοδο από την φυλακή τού κατηγορουμένου.