Πέθανε ο δημιουργός της σειράς κινουμένων σχεδίων «Μπομπ ο Σφουγγαράκης»

Πέθανε ο δημιουργός της σειράς κινουμένων σχεδίων «Μπομπ ο Σφουγγαράκης»

Ο δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων «Μπομπ ο Σφουγγαράκης» Στίβεν Χίλενμπεργκ πέθανε σε ηλικία 57 ετών, μετέδωσε χθες, Τρίτη, το τηλεοπτικό δίκτυο Nickelodeon.

Ο Χίλενμπεργκ είχε ανακοινώσει πέρυσι πως έπασχε από πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση (ALS), μια νευροεκφυλιστική πάθηση που είναι επίσης γνωστή ως νόσος του Λου Γκέριγκ.

«Μας λύπησε απίστευτα η είδηση ότι ο Στιβ Χίλενμπεργκ απεβίωσε έπειτα από μάχη με την ALS», ανέφερε το δίκτυο σε δήλωση που εξέδωσε. «Ήταν ένας αγαπημένος φίλος και μακροχρόνιος δημιουργικός εταίρος όλων στο Nickelodeon και οι καρδιές μας πηγαίνουν σ'' ολόκληρη την οικογένειά του».

Ο Χίλενμπεργκ ήταν εκπαιδευτικός στη Νότια Καλιφόρνια ειδικευμένος στη θαλάσσια βιολογία, όταν άρχισε να δημιουργεί θαλάσσια πλάσματα ως εκπαιδευτικά εργαλεία.

Το πρώτο επεισόδιο του «Μπομπ του Σφουγγαράκη» με το κεφάτο κίτρινο θαλάσσιο σφουγγάρι και τους φίλους του που ζουν στη φανταστική υποβρύχια πόλη Βυθός του Μπικίνι, είχε μεταδοθεί για πρώτη φορά από την τηλεόραση τον Μάιο του 1999.

Η σειρά κέρδισε στη συνέχεια πολλά βραβεία, ενώ παρήγαγε επίσης μια σειρά βιβλίων, δύο ταινίες του Χόλιγουντ και ένα μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ.

«Ο Στιβ διαπότισε τον Μπομπ τον Σφουγγαράκη με μια μοναδική αίσθηση χιούμορ και αθωότητας που έφερε χαρά σε γενιές παδιών και οικογένειες παντού στον κόσμο», αναφέρεται στη δήλωση του Nickelodeon. «Οι εντελώς πρωτότυποι χαρακτήρες του και ο κόσμος του Βυθού του Μπικίνι θα μας θυμίζουν για καιρό την αξία της αισιοδοξίας, της φιλίας και την απεριόριστη δύναμη της φαντασίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Photo by Charles Sykes/Invision/AP, File