Πέθανε από κορονοϊό ο πρώην δήμαρχος Πυλαίας Βασίλης Καρτάλης

Πέθανε από κορονοϊό ο πρώην δήμαρχος Πυλαίας Βασίλης Καρτάλης

Τη βαθιά του θλίψη για την αιφνίδια απώλεια του πρώην δημάρχου Πυλαίας, Βασίλη Καρτάλη, που απεβίωσε το απόγευμα της Παρασκευής  σε ηλικία 75 ετών, εκφράζει με ανακοίνωση του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη.

Μετά τη γνωστοποίηση του θανάτου του Βασίλη Καρτάλη, που διετέλεσε δήμαρχος Πυλαίας από το 2002 έως το 2010, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη συνεδρίασε εκτάκτως μετά από πρόταση του δημάρχου, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια ως φόρο τιμής, να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου στη νεκρώσιμη ακολουθία και να επιδοθεί ψήφισμα στους οικείους του.

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Βασίλη Καρτάλη, εξέφρασε και ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου και το Διοικητικό Συμβούλιο της

Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. «Ο Βασίλης Καρτάλης διετέλεσε από το 2002 ως το 2010 Δήμαρχος στον Καποδιστριακό Δήμο Πυλαίας. Με το έργο και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε στη διάρκεια της θητείας του, αλλά και ως επίλεκτο στέλεχος του αυτοδιοικητικού θεσμού με ευρύτερη αποδοχή, συνέβαλε αποφασιστικά τόσο στην ανάπτυξη του Δήμου του, όσο και στην ενίσχυση του κύρους της αυτοδιοίκησης, στη συνείδηση της κοινωνίας των πολιτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, ο  πρώην δήμαρχος Πυλαίας νοσηλευόταν από τη Δευτέρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου καθώς είχε προσβληθεί από την Covid 19.

Δεν ήταν διασωληνωμένος αλλά είχε αναπνευστική υποστήριξη. Από κοροναϊό έχει  επίσηςνοσήσει και η σύζυγός του, η οποία αναρρώνει στην οικία της.

Αξίζει να επισημανθεί πως ο Βασίλης Καρτάλης διετέλεσε δήμαρχος Πυλαίας για δύο τετραετίες και συνέδεσε το όνομά του με την αναμόρφωση της περιοχής.

Ηταν ο μόνος δήμαρχος  υπόψιν που κατάφερε να εκλεγεί δύο συνεχόμενες φορές στον συγκεκριμένο δήμο.

Η κηδεία του θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο.