Περιστατικό ομηρίας οδηγού ΚΤΕΛ από Ρομά στην Ηλεία

Περιστατικό ομηρίας οδηγού ΚΤΕΛ από Ρομά στην Ηλεία

Δύσκολες στιγμές έζησε οδηγός υπεραστικού λεωφορείου που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο προς Κρέστενα και Ζαχάρω στην Ηλεία, όταν ένας επιβάτης Ρομά έβγαλε μαχαίρι και τον απείλησε, απαιτώντας να τον πάει στην Καλαμάτα.Το περιστατικό έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία και συνέλαβε τον δράστη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης επιβιβάστηκε στο Επιτάλιο, περίπου στις 23:00 χθες το βράδυ, και μετά από λίγο απείλησε τον οδηγό με μαχαίρι, ζητώντας του να σταματήσει, να κατεβούν οι επιβάτες και εν συνεχεία να τον μεταφέρει στην Καλαμάτα.

Οι επιβάτες ενημέρωσαν την αστυνομία, με την τελευταία να αρχίσει την παρακολούθηση της πορείας του λεωφορείου, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να επέμβει. Την ευκαιρία την βρήκαν όταν ο οδηγός σταμάτησε το όχημα σε βενζινάδικο για να προμηθευτεί καύσιμα, στην περιοχή Αγρίδι.

Σύμφωνα με το ilialive.gr όταν ο 30χρονος δράστης απαίτησε από τον οδηγό να μην βγει και να ζητήσει από τον πρατηριούχο και τα χρήματα από το ταμείο, οι αστυνομικές δυνάμεις βρήκαν την ευκαιρία και μπλόκαραν το όχημα. Ο Ρομά αρχικά απείλησε τον οδηγό να μην ανοίξει την πόρτα, αλλά όταν είδε ότι ήταν εγκλωβισμένος επιχείρησε να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθώς οι άνδρες της αστυνομίας τον ακινητοποίησαν.

Για το περιστατικό μίλησε ο οδηγός του λεωφορείου