Περισσότερα από 60 σχολεία σε πλήρη ή μερική αναστολή λειτουργίας

Περισσότερα από 60 σχολεία σε πλήρη ή μερική αναστολή λειτουργίας

Σε 63 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι εκπαιδευτικές μονάδες στις οποίες έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα κορονοϊού, με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπ. Παιδείας να έχουν προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας είτε ολόκληρων των σχολείων είτε επιμέρους τάξεων ή τμημάτων.

Πιο αναλυτικά, με βάση τη σχετική λίστα του υπουργείου Παιδείας, μέχρι στιγμής, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους τέσσερα σχολεία στην Αττική:

- το 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής (έως 27/9),

- το 7ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης (έως 29/9),

- το 2ο Νηπιαγωγείο Δάφνης (έως 1/10) και

- το 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης (2/10).

Ακόμη, έχει ανασταλεί η λειτουργία και του 2ου Δημοτικού Βουτών Ηρακλείου (έως 27/9)του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σαλαμίνας (έως 30/9) και του 14ου Νηπιαγωγείου Καβάλας (έως 1/10).

Επιπλέον, σε άλλες 53 σχολικές μονάδες ανά την επικράτεια έχει ανασταλεί η λειτουργία συγκεκριμένων τμημάτων ή τάξεων για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Από αυτές, οι 40 αφορούν σχολεία της Αττικής και οι υπόλοιπες 13 αφορούν τμήματα σε σχολεία των Τρικάλων, του Πύργου, των Σερρών, του Θερμαϊκού, της Καστοριάς, της Καβάλας, της Κατερίνης και της Κέρκυρας.

Αναλυτικά, η σχετική λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα σχολεία, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται -τμηματικά ή συνολικά λόγω της πανδημίας: