7ος χρόνος, ημέρα 2148η
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Θ. Κοντογεώργης: Περισσότερα από 27 εκατ. self test  έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα

Περισσότερα από 27 εκατ. self test  έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα
Φωτογραφία αρχείου

Όπως έκανε γνωστό νωρίτερα σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, περισσότερα από 27 εκατ. self test έχουν διατεθεί έως τώρα.

Επιπροσθέτως, μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100.3 επισήμανε ότι η διάθεση θα συνεχιστεί και μέσα στο καλοκαίρι για συγκεκριμένους κλάδους όπως ο τουρισμός, η εστίαση, αλλά και για τις μικρότερες ηλικίες.

Παράλληλα, σε ερώτηση αν θα διευρυνθούν τα κανάλια διάθεσης των self test εκτός από τα φαρμακεία ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε ότι όλα εξετάζονται, ακόμα και η διάθεση από τα σούπερ μάρκετ, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν έχει αποκλειστεί η συνεργασία με τους φαρμακοποιούς που το επιθυμούν. 

Επιπλέον, ο ίδιος σημείωσε ότι εφόσον συνεχιστεί η ύφεση της πανδημίας, και σε συζήτηση με τις Επιτροπές, μέσα στον Ιούλιο θα μπορούμε να πούμε ότι και για τους εμβολιασμένους δεν θα είναι απαραίτητη η διάθεση self test. 

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης  είπε ότι στις αρχές τις εβδομάδας, Δευτέρα με Τρίτη, θα αξιολογηθεί πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών.

Τέλος, σχετικά με την επιχείρηση Γαλάζια Ελευθερία και τον καθολικό εμβολιασμό των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά, ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε ότι η προχωρά σημαντικά, καθώς ένας στους τρεις έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό και ένα στους δυο είναι εμβολιασμένος με τη μια δόση. Υποστήριξε δε ότι τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα είμαστε σε ένα κάλο επίπεδο σε όλα τα νησιά.