Περίπου 35 χιλ. έφηβοι 15 - 17 έχουν εμβολιαστεί - 300 χιλ. νέοι με freedom pass

Περίπου 35 χιλ. έφηβοι 15 - 17 έχουν εμβολιαστεί - 300 χιλ. νέοι με freedom pass

Χαμηλή παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη στους νέους ανθρώπους και ειδικά στους νεαρούς ενήλικες οι οποίοι οδηγούν μέσω της νυχτερινής διασκέδασης την πανδημία στο τέταρτο κύμα, με τον υφυπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης Νίκο Γεωργαντά να επισημαίνει ότι στις ηλικίες 18 έως 24 ετών (μαζί με τα κλεισμένα ραντεβού) έχουν εμβολιαστεί 320.000 άνθρωποι, με τους 300.000 από αυτούς να έχουν ήδη ενεργοποιήσει το πάσο ελευθερίας. 

Στις ηλικίες 15 ετών έως 17 ετών έχουν εμβολιαστεί  (μαζί με τα ραντεβού) 35.000 έφηβοι, ενώ χαμηλότερα πολύ είναι τα ποσοστά στις ηλικίες 12 με 14 ετών.

Η απόφαση για τον εμβολιασμό των παιδιών είναι προσωπική απόφαση που αφορά την οικογένεια και προστατεύει το ίδιο το παιδί όσο και το περιβάλλον του, συστήνεται φυσικά από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών, καθώς το τελευταίο τρίμηνο έχουν αυξηθεί κατά 40% τα κρούσματα στα παιδιά λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης  Δέλτα, ενώ είναι οξύμωρο το σχήμα του ότι ζητάμε από τα παιδιά να εμβολιαστούν, την ώρα που το 30% των εκπαιδευτικών παραμένουν μη εμβολιασμένοι.

Βέβαια σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης οι ανεμβολίαστοι  καθηγητές θα χρειάζεται να υποβάλλονται τακτικά σε rapid test για να μπορούν να μπουν στην τάξη. Κάτι ανάλογο αναμένεται σιγά-σιγά να ισχύσει το φθινόπωρο για όλο το ποσοστό των ανεμβολίαστων ανθρώπων θα πρέπει δηλαδή για να μπουν σε κλειστούς χώρους να επιδεικνύουν κάποιο είδος εξέτασης μοριακής η rapid.

Η διαδικασία για την τρίτη δόση

 

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της τρίτης δόσης το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης δηλώνει διά του στόματος του υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά πως θα είναι εύκολο να στηθεί η διαδικασία καθώς οι πλατφόρμες υπάρχουν, οι ομάδες των ατόμων στους οποίους πρέπει να χορηγηθεί η τρίτη δόση μένει να αποφασιστούν και υπάρχει επάρκεια των εμβολίων.

Ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας πως είναι κρίμα να έχουμε επάρκεια των εμβολίων και να μην τρέχει η διαδικασία εμβολιασμού με τους ρυθμούς που θα μπορούσε επιχειρησιακά να τρέξει.