Περιορισμένα επεισόδια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου

Περιορισμένα επεισόδια μετά την πορεία του Πολυτεχνείου

Περιορισμένα επεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και άνδρες των ΜΑΤ εκτυλίχθηκαν στα στενά των Εξαρχείων μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο. Ομάδες νεαρών πέταξαν πέτρες και μπουκάλια στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. Συνολικά η ΕΛΑΣ προέβη σε 28 συλλήψεις και 41 προσαγωγές πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Η ένταση πυροδοτήθηκε όταν νεαροί πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο, προσπαθώντας να σπάσουν τον κλοιό που έχουν σχηματίσει οι δυνάμεις ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί απώθησαν τους κουκουλοφόρους κάνοντας χρήση χημικών ενώ συνολικά στην περιοχή των Εξαρχείων πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο έγιναν 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές. 

Οι 20 από τους συλληφθέντες είναι για τα επεισόδια, οι 6 ήταν το απόγευμα στο κτίριο της Σπ. Τρικούπη όπου βρέθηκαν οι μολότοφ και άλλα αντικείμενα στην ταράτσα και οι δυο από την πολυκατοικία της οδού Στουρνάρη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίσθηκαν δύο αστυνομικοί .

Πριν από λίγο ασθενοφόρο έφτασε στην περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες παρέλαβε μια κοπέλα που είχε τραυματιστεί. 








Διαβάστε ακόμα:

- Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια

- Επεισόδια και μολότοφ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα