Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Bασικό ζητούμενο η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Bασικό ζητούμενο η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική

«Το βασικό ζητούμενο είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις περιοχές της Χαλκιδικής που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία, καθώς χωρίς ρεύμα δεν υπάρχει και νερό» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσαλώνης. «Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προΐσταται της κατάστασης, ενώ έχει επέμβει και ο στρατός για να αποκαταστήσει τις βλάβες στο ρεύμα. Γίνονται όλες οι ανθρώπινες προσπάθειες ενώ θέμα δημόσιας υγείας δεν υπάρχει προς το παρόν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες αποκατάστασης γνωστοποίησε ότι αυτές εστιάζονται περισσότερο στους δήμους Νέας Προποντίδας και Κασσάνδρας. «Από το πρωί είναι όλη η υπηρεσία της πολιτικής προστασίας εκεί και καταγράφει τις ζημιές, ενώ η Χαλκιδική βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, επισήμανε ότι μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία δεν υπήρξαν στην περιφερειακή ενότητα ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός για έκτακτα περιστατικά που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει στη Χαλκιδική» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ