Περιφέρεια Αττικής: Πρόστιμα και κυρώσεις σε παραβάτες επιχειρηματίες

Περιφέρεια Αττικής: Πρόστιμα και κυρώσεις σε παραβάτες επιχειρηματίες

Από τους 2.864 ελέγχους που πραγματοποίησαν οι Γενικές Διευθύνσεις, Δημόσιας Υγείας -Κοινωνικής Μέριμνας, Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας και Βιώσιμης Ανάπτυξης -Κλιματικής Αλλαγής, κατά την περίοδο έως 16 Απριλίου, τα υψηλότερα ποσοστά παραβατικότητας εμφάνισαν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τροφίμων και ποτών και οι μεταφορικές επιχειρήσεις, ενώ σε 285 περιπτώσεις διαπιστώθηκε μη τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Αναλυτικότερα από τους 1.420 ελέγχους της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (από 30 Μαρτίου), οι 1.082 αφορούσαν υγειονομικούς έλεγχος επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών και οι 338 λοιπές επιχειρήσεις. Τα υψηλότερα ποσοστά παραβάσεων αφορούν επιχειρήσεις Διανομής -Μεταφορών, όπου από τις 34 που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκαν παραβάσεις υγιεινής σε 29 περιπτώσεις.

Ακολουθούν οι παρασκευαστές που πωλούν λιανική, όπου από τις 144 επιχειρήσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 24 και το λιανικό εμπόριο, όπου σε 684 επιχειρήσεις προέκυψαν παράτυπες ενέργειες σε 29. Στους 338 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε λοιπές επιχειρήσεις, τα σκήπτρα της παραβατικότητας κατέχουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα από τις 56 που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκαν παραβάσεις στις 45.

Η Γενική Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κλιματικής Αλλαγής πραγματοποίησε 695 ελέγχους την περίοδο 6-10 Απριλίου και 13 -16 Απριλίου και επέβαλε πρόστιμα σε 13 περιπτώσεις. Οι 10 περιπτώσεις αφορούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (παντοπωλεία, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, ψαράδικα, μπαχαρικά, mini market, περίπτερα, ψιλικά κ.ά), όπου το πρόστιμο ήταν συνολικά 18.500 ευρώ και οι 3 λαϊκές αγορές, όπου επιβλήθηκαν 700 ευρώ.

Η Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής και Αλιείας σε 749 ελέγχους σε κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, ιχθυοπωλεία, σφαγεία κ.ά, διαπίστωσε 7 παραβάσεις και κατάσχεσε 704,7 κιλά κρέατος, ενώ σε 66 καταστήματα έγιναν συστάσεις.