Περιφέρεια Αττικής: Αντιπλημμυρικά έργα στα βόρεια προάστια της Αθήνας

Περιφέρεια Αττικής: Αντιπλημμυρικά έργα στα βόρεια προάστια της Αθήνας

Την έγκριση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για εργασίες μικρής κλίμακας στήριξης και αποκατάστασης πρανών σε ρέματα των βορείων προαστίων της Αθήνας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν διαβρώσεις και φθορές σε υφιστάμενα αντιπλημμυρικά έργα, έλαβε η Περιφέρεια Αττικής. 

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής, Γιώργος Καραμέρος, οι αποκαταστάσεις θα πραγματοποιηθούν «μέσα στο καλοκαίρι, με σεβασμό στο περιβάλλον και το οικοσύστημα, δηλαδή χωρίς τη χρήση μηχανημάτων έργου» και αφορούν τα ρέματα Πεντέλης-Χαλανδρίου, Σαπφούς στο Μαρούσι, Βαλανάρη στην Πεντέλη και Πύρνας στη Μεταμόρφωση. 

Συγκεκριμένα, στο ρέμα Πεντέλης-Χαλανδρίου προβλέπονται εργασίες αποκατάστασης πρανών, καθώς και ανακατασκευής τοίχων αντιστήριξης και ενίσχυσης βάθρων στις οδογέφυρες και στο γεφυράκι της οδού Ροδοδάφνης. 

Στο ρέμα Σαπφούς οι επεμβάσεις αφορούν τη διαμόρφωση φρεατίου απορροής ομβρίων και ανακατασκευής του πρανούς με τοποθέτηση συρματοκιβωτίων, καθώς και ενίσχυση του πρανούς με επένδυση λιθοδομής στις δύο γέφυρες. 

Στο ρέμα Πύρνας θα τοποθετηθούν συρματοκιβώτια στην εκβολή του αγωγού μετά τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ και θα ενισχυθεί τοπικά ο αγωγός. 

Στο ρέμα Βαλανάρη προβλέπονται αποκαταστάσεις στα πρανή και διευθέτηση της ροής των ομβρίων με κατεύθυνση προς τον οικισμό Νταού Πεντέλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Ιntime