Πέντε οι νεκροί σήμερα - Κατέληξε και δεύτερη ηλικιωμένη από το Ασβεστοχώρι
Κορονοϊός

Πέντε οι νεκροί σήμερα - Κατέληξε και δεύτερη ηλικιωμένη από το Ασβεστοχώρι

Και δεύτερη ηλικιωμένη α από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης κατέληξε σήμερα από κορονοϊό σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ. Πρόκειται για μια γυναίκα 91 ετών ενώ νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι έχασε τη ζωή της μια 88χρονη από το Γηροκομείο στο οποίο κατεγράφησαν δεκάδες κρούσματα.

Η 88χρονη ήταν η μοναδική που είχε εκδηλώσει συμπτώματα και κατέληξε τα ξημερώματα, Χθες είχε διακομισθεί στο ΑΧΕΠΑ από το γηροκομείο Αγία Κυριακή. Η ηλικιωμένη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, ενώ πλέον ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό σήμερα ανέρχεται στους πέντε.  

Το μεσημέρι, κατέληξε επίσης και 70χρονος στο ΑΧΕΠΑ, όπου και είχε μεταφερθεί στις 13 Ιουλίου από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ από τις 20 Ιουλίου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ. Έπασχε επίσης από υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στη χώρα μας είναι πλέον 221. 

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διασπορά στο γηροκομείο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 36 κρούσματα, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.