Πέντε μήνες φυλακή στον Κ. Βαξεβάνη για εξύβριση του Α. Σαμαρά

Πέντε μήνες φυλακή στον Κ. Βαξεβάνη για εξύβριση του Α. Σαμαρά

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη καθώς κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της εξύβρισης του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Η δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας αφορούσε σε μήνυση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε βάρος του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, για tweet που είχε κάνει ο δημοσιογράφος τον Φεβρουάριο του 2018 με φωτογραφία του πρώην Πρωθυπουργού η οποία συνοδευόταν από τη φράση «όποιος ανοίγει το στοματάκι του θα έχει τη τύχη του Μαυρίκου... το αισθάνομαι». Ο εκδότης πάνω από τη φωτογραφία έγραφε το σχόλιο «λες;».

Σημειώνεται πως το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση για την μετατροπή της κατηγορίας από συκοφαντική δυσφήμιση σε εξύβριση.

Την είδηση της καταδίκης του Κώστα Βαξεβάνη ανάρτησε στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος ανέφερε: 

«Πριν λίγο ο @KostasVaxevanis καταδικάστηκε σε 5 μήνες φυλακή για εξύβριση κατά του πρώην Πρωθυπουργού @samaras_antonis να ξέρετε ότι ποτέ δεν θα ξεχάσουμε όσα έκαναν όλα αυτά τα χρόνια που νόμιζαν ότι θα κυβερνούν για πάντα…