7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Πέντε ελληνικά νησιά στους προορισμούς της TUI από 17 Μαΐου

Πέντε ελληνικά νησιά στους προορισμούς της TUI από 17 Μαΐου
APimages

Η εταιρεία ταξιδιών TUI επιβεβαίωσε ότι θα ξαναρχίσει τις πτήσεις και τις διακοπές σε 19 προορισμούς από τις 17 Μαΐου, όταν θα επιτραπούν και πάλι τα μη αναγκαία ταξίδια από την Αγγλία, όπως αναφέρει η Daily Mirror. Πέντε ελληνικά νησιά, Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Κως, η Κέρκυρα και η Ρόδος, περιλαμβάνονται στους 19 προορισμούς. 

Οι προορισμοί κατανέμονται σε μια «πράσινη» και μια «πορτοκαλί» λίστα. 

Πράσινη λίστα

Όσοι ταξιδεύουν σε προορισμό που περιλαμβάνεται στην πράσινη λίστα θα χρειαστεί να κάνουν ένα τεστ πριν την επιστροφή τους στη Βρετανία και ένα τεστ PCR τη δεύτερη μέρας της επιστροφής. Στην πράσινη λίστα περιλαμβάνονται τρεις περιοχές της Πορτογαλίας: το Αλγκάρβε, το Πόρτο Σάντο και η Μαδέιρα.

Πορτοκαλί λίστα

Όσοι ταξιδεύουν πριν σε προορισμούς που περιλαμβάνονται στην πορτοκαλί λίστα, πριν την επιστροφή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να κάνουν τεστ. Στη συνέχεια θα πρέπει να τεθούν σε κατ' οίκον καραντίνα για δέκα μέρες και θα υποβληθούν σε τεστ PCR τη δεύτερη και την όγδοη μέρα.

Ωστόσο μπορούν να επιλέξουν να κάνουν τεστ την πέμπτη μέρα, και αν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, μπορούν να βγουν από την καραντίνα νωρίτερα. 

Στην πορτοκαλί λίστα βρίσκονται τα πέντε ελληνικά νησιά, καθώς και οι ακόλουθοι προορισμοί:

Αντίγκουα

Μπαρμπάντος

Κούβα

Φουερτεβεντούρα

Γκραν Κανάρια

Γρανάδα

Λανζαρότε

Λα Πάλμα

Μάντα

Σάντα Λουτσία

Τενερίφη

Εάν ένας προορισμός μπει στην πορτοκαλί λίστα, οι ταξιδιώτες μπορούν να τροποποιήσουν δωρεάν την κράτησή τους. Το ίδιο ισχύει εάν οι  κάνουν κράτηση για έναν προορισμό της «πράσινης» λίστας, ο οποίος όμως μπει αργότερα στην πορτοκαλί.  Μάλιστα η TUI επέκτεινε την δωρεάν πολιτική τροποποιήσεων ώστε οι κρατήσεις να περιλαμβάνονται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Για αναχωρήσεις έως τις 31 Αυγούστου, οι ταξιδιώτες μπορούν να αλλάξουν την κράτησή τούς έως και 14 ημέρες πριν από το ταξίδι. Για αναχωρήσεις μεταξύ 1 Σεπτεμβρίου και 31 Οκτωβρίου, μπορούν να αλλάξουν την κράτησή τους έως και 28 ημέρες πριν από το ταξίδι.