7ος χρόνος, ημέρα 2057η
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021

Peloton: Νέο εργοστάσιο αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ

Peloton: Νέο εργοστάσιο αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ
AP Photo/Jeff Chiu, File

Η Peloton η εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή οικιακών οργάνων γυμναστικής κατέληξε στο Τρόι Τάουνσιπ, της κομητείας Γουντ στο Οχάιο, για να κατασκευάσει εκεί τις νέες της εγκαταστάσεις που θα περιλαμβάνουν εργοστάσιο, γραφεία και χώρους ανάπαυσης και αναψυχής.

Μέχρι πρότινος η Peloton κατασκεύαζε τα προϊόντα της σε εγκαταστάσεις άλλων κατασκευαστών, σε χώρες της Ασίας, ωστόσο η πανδημία έφερε μια σημαντικά αυξημένη ζήτηση, την οποία δεν μπορούσε πάντα να καλύψει η εταιρεία με αποτέλεσμα να παρατηρούνται καθυστερήσεις και αναστάτωση σε καταναλωτές αλλά και επενδυτές.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του καλοκαιριού και θα φέρουν στην περιοχή περίπου 2.000 νέες θέσεις εργασίας. Η παραγωγή από το νέο εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2023.

«Σχεδιάζαμε κάτι τέτοιο για χρόνια, αλλά πιστεύω η πανδημία ήταν ο παράγοντας που μας έδωσε την ώθηση να αποφασίσουμε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν σπουδαίο», ανέφερε σε δηλώσεις του στο δίκτυο CNBC ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Peloton, Τζον Φόλεϊ.

Παράλληλα, η Peloton εξαγόρασε την Precor, κατασκευάστρια ανάλογου εξοπλισμού, έναντι του ποσού των 420 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να αποκτήσει τις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Βόρεια Καρολίνα και Ουάσιγκτον. Στόχος, να μεταφερθούν εκεί οι γραμμές παραγωγής για ορισμένα μοντέλα οικιακών ποδηλάτων και διαδρόμων, έως το τέλος της χρονιάς.

Το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, τα συνολικά έσοδα της Peloton γνώρισαν αύξηση κατά 141% φτάνοντας στα 1,26 δισεκατομμύρια δολάρια, από 524,6 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Η Peloton αναμένει ότι οι πωλήσει για το τρίμηνο που διανύουμε θα ανέλθουν στο ποσό των 915 εκατομμυρίων δολαρίων.