Πειρατεία σε πλοίο ανοιχτά της Νιγηρίας – Όμηροι 3 Έλληνες ναυτικοί

Πειρατεία σε πλοίο ανοιχτά της Νιγηρίας – Όμηροι 3 Έλληνες ναυτικοί

Συνεχίζεται δυστυχώς το θρίλερ με πειρατεία σε ελληνικών συμφερόντων πλοίο, με ομήρους δύο ναύτες και τον πλοίαρχο που έγινε στις αρχές της εβδομάδας, στην θαλάσσια περιοχή της Νιγηρίας.

Το πλήρωμα του πλοίου «Στέλιος Κ» υπό σημαία Togo αποτελείται από πέντε ναυτικούς, οι οικογένειες των οποίων παρακολουθούν ανήσυχες τις εξελίξεις.

Συγκεκριμένα το ρεσάλτο έγινε στα νερά της Νιγηρίας στις αρχές της εβδομάδας, ενώ το πλοίο είχε ρότα για το Λάγος.

Σε διαπραγμάτευση η εταιρεία με τους πειρατές

Στο πλοίο παρέμειναν σημειωτέον ο μηχανικός και ένας ναύτης. Όταν δέχθηκε την επίθεση, βρισκόταν στον Κόλπο της Γουινέας. Τους συγγενείς των ναυτικών οι εκπρόσωποι της εταιρείας καθησυχάζουν λέγοντάς τους ότι βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους πειρατές και ότι είναι θέμα ημερών η επιστροφή των ναυτικών.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στα νερά του κόλπου έχουν αυξηθεί τα πειρατικά κτυπήματα. Μέσα σε μόλις τρεις ημέρες έγιναν τρία πετυχημένα ρεσάλτα. Τα άλλα δύο αφορούν την απαγωγή πέντε ναυτικών στο υπό σημαία Γκάνας φορτηγό πλοίο AM Delta και άλλους 14 από το υπό σημαία Λιβερίας δεξαμενόπλοιο έξω από το Sao Tome.

Υπενθυμίζεται πως οι πειρατικές επιθέσεις αυξάνονται στη Γουινέα  και αποτελεί πονοκέφαλο για τη διεθνή ναυτιλία. Το 2020  μόνο έχουν γίνει στην περιοχή 24 επιθέσεις και έχουν πιαστεί όμηροι συνολικά 128 ναυτικοί έως τώρα.