Πειρατεία σε ελληνικό πλοίο στο Μπενίν - Στο πλήρωμα και 6 Έλληνες

Πειρατεία σε ελληνικό πλοίο στο Μπενίν - Στο πλήρωμα και 6 Έλληνες

Την επίθεση Νιγηριανών πειρατών δέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης το ελληνόκτητο πλοίο Μίνερβα Virgo, το οποίο έπλεε στα ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής Κοτονού μεταξύ Νιγηρίας και Μπενίν. Από τα 22 μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων και έξι Έλληνες, αγνοείται ένας, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλοίο, που είναι δεξαμενόπλοιο χημικών, επιβαίνουν 22 ναυτικοί εκ των οποίων έξι Έλληνες οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς. Ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας αναφέρεται πως είχε επικοινωνία με το πλοίο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι 21 εξ αυτών, αμέσως μετά την εκδήλωση της επίθεσης στο πλοίο και κατ' εντολή του καπετάνιου, κατάφεραν να κλειστούν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο ασφαλείας στο μηχανοστάσιο, αποκαλούμενο από τους ναυτικούς και «κάστρο» (citadelle) όπου βρίσκονται τρόφιμα, νερό και φάρμακα, ενώ είναι δυνατή και η πλοήγηση του πλοίου από εκεί. 

Από τον χώρο αυτό που βρίσκεται στο πίσω μέρος του πλοίου οι ναυτικοί εξέπεμψαν και το σήμα κινδύνου που ελήφθη από τις Νιγηριανές Αρχές. 

Το δεξαμενόπλοιο είχε αποπλεύσει από το Άμστερνταμ και κατευθυνόταν στο Λάγος της Νιγηρίας, μεταφέροντας αμόλυβδη βενζίνη.

Φωτογραφία: marinetraffic.com