Πειραιάς: Υπεγράφη η νέα ΣΣΕ μεταξύ DPort Services και τριών σωματείων εργαζομένων

Πειραιάς: Υπεγράφη η νέα ΣΣΕ μεταξύ DPort Services και τριών σωματείων εργαζομένων

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, η υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) μεταξύ της DPort Services και των εκπροσώπων των τριών σωματείων των εργαζομένων στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στους Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ.

Όπως ανακοίνωσε η DPort Services στη νέα Σύμβαση, που θα είναι 3ετους διάρκειας με έναρξη την 1.6.2022 και αναδρομική ισχύ των αυξήσεων από 1/1/2022, προβλέπονται αυξήσεις αποδοχών, οι οποίες με τις έμμεσες οικονομικές παροχές ξεπερνούν το 20% ή περίπου 2.500 ευρώ σε ετήσια βάση.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, στη νέα συμφωνία περιλαμβάνονται αυξήσεις μισθών από 10% έως και 11.64% στους εργαζόμενους καθώς και διπλασιασμός για όλους τους εργαζόμενους, από 5 σε 10 ευρώ, του πρόσθετου ποσού ανά παραγωγικό ημερομίσθιο από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο.

Επίσης η Dport επισημαίνει ότι 250 συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης θα μετατραπούν σε πλήρους απασχόλησης από 1/6/2022 και τουλάχιστον 100 συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης θα μετατρέπονται σε πλήρους απασχόλησης κάθε χρόνο, εφόσον ο όγκος εργασιών στο λιμάνι του Πειραιά δεν έχει μειωθεί. Παράλληλα ορίζονται εσωτερικές αναβαθμίσεις σε ειδικότητες και μισθούς σε 125 εργαζόμενους και ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Υγείας με 100% κάλυψη του κόστους από τις εταιρείες.

«Θεωρούμε ότι η υπογραφή της νέας ΣΣΕ σηματοδοτεί μια νέα, καλύτερη, εποχή για τον Εμπορικό Λιμένα Πειραιά, σε ένα κλίμα εργασιακής ειρήνης που όλοι μαζί καλούμαστε στο εξής να διαφυλάξουμε και να διατηρήσουμε» δήλωσε διευθύνων σύμβουλος της DPort Services, Γιώργος Πέτσης. Πρόσθεσε ότι η «προσπάθεια που καταβλήθηκε ήταν πολύ μεγάλη και το τελικό αποτέλεσμα αφήνει ένα ιδιαίτερο αίσθημα ικανοποίησης».

Το «Συνδικάτο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις που Δραστηριοποιούνται στις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ Πειραιά» (ΣΕΕΔΠ) σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι σήμερα "ολοκληρώθηκε η διαδικασία υπογραφής της νέας ΣΣΕ ανάμεσα στο συνδικάτο μας και την Dport. Υπογράφηκαν οι αυξήσεις και οι παροχές που διεκδικήσαμε από την πρώτη στιγμή για όλους τους συναδέλφους μας".

«Η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι αποτέλεσμα των δικών μας μαζικών γενικών συνελεύσεων. Οι αγώνες είναι δίκαιοι και φέρουν αποτελέσματα. Σπάσαμε την αδιαλλαξία! Κάθε εμπόδιο γκρεμίστηκε από τους δικούς μας μαζικούς ανυποχώρητους αγώνες!» αναφέρει από την πλευρά της η «Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά» (ΕΝΕΔΕΠ)

«Η εταιρεία πρότεινε μια ικανοποιητική αύξηση, η οποία έγινε αποδεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών κάθε σωματείου. Στόχος είναι η υλοποίησή της και η ικανοποίηση κάθε εργαζομένου» τόνισε από την πλευρά της η «Ένωσης Εργαζομένων Λιμένος Ελλάδος»(ΕΝΕΛΕ).