ΓΔ: 895,54 -14,67 (-1,61 %)

Τζίρος: 20,28 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2014η
Παρασκευή, 7 Μαΐου 2021

ΓΔ: 895,54 -14,67 (-1,61 %)

Τζίρος: 20,28 εκατ. €   RT

Politico: «Παζάρι» για το άνοιγμα των συνόρων - Για ποιους τουρίστες εξετάζει μπλόκο η Ευρώπη

«Παζάρι» για το άνοιγμα των συνόρων - Για ποιους τουρίστες εξετάζει μπλόκο η Ευρώπη
APImages

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μην επιτρέψει η ΕΕ την είσοδο σε τουρίστες από ΗΠΑ και Βραζιλία μεταξύ άλλων κρατών, όταν ανοίξουν και πάλι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης εξετάζουν Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες του Politico, καθώς η έξαρση της πανδημίας σε αυτές τις χώρες δημιουργεί προβληματισμό. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς το ευρωπαϊκό μπλοκ επιδιώκει να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα σύνορά του από την 1η Ιουλίου, οι διπλωμάτες της ΕΕ εξετάζουν σχέδια τα οποία θα προβλέπουν μόνο έναν περιορισμένο αριθμό χωρών στην ασφαλή λίστα για επανέναρξη πτήσεων με την ΕΕ, κάτι που μπορεί να προκαλέσει εντάσεις με μερικούς από τους μεγαλύτερους εταίρους της ΕΕ, σύμφωνα με το Politico.

Κατά τη διάρκεια μιας κλειστής σύσκεψης την Τετάρτη, διπλωμάτες από τα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ στις Βρυξέλλες άρχισαν να επεξεργάζονται τα κριτήρια για την άρση των περιορισμών στα μη ουσιώδη ταξίδια προς την Ευρώπη αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου. Ωστόσο, δεν κατέληξαν ακόμα σε κάποιο τελικό σχέδιο και η συζήτηση θα συνεχιστεί την Παρασκευή.

Το Politico αναφέρει ότι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, τα ταξίδια από μια σειρά χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βραζιλίας και της Βόρειας Μακεδονίας, θα ήταν μάλλον δύσκολο να επιτραπούν ενώ για τα ταξίδια από και προς την Κίνα μάλλον δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Τα ταξίδια με περίπου 50 χώρες θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν, σύμφωνα με προκαταρκτικές λίστες που έχει στη διάθεσή του το Politico.