8ος χρόνος, ημέρα 2396η
Τρίτη, 24 Μαΐου 2022

Πάτρα: Εντοπίστηκε άτομο που εμβολιάστηκε έναντι άλλου

Πάτρα: Εντοπίστηκε άτομο που εμβολιάστηκε έναντι άλλου

Ένας άνδρας προσήλθε το πρωί της Τρίτης στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα της Πάτρας να εμβολιαστεί χωρίς όμως τα χαρακτηριστικά του να συμφωνούν με τα στοιχεία ταυτοπροσωπίας που προσκόμισε καθώς ήταν περίπου 40 ετών, ενώ ο πολίτης που ανέφερε το έγγραφο ήταν μόλις 28. Όταν του ζητήθηκε να περιμένει για την ταυτοποίηση εξαφανίστηκε.

Όπως αναφέρθηκε στο Πρώτο Πρόγραμμα και μετέδωσε η ΕΡΤ, όταν έγινε αντιληπτό από γιατρό του Κέντρου ότι η ηλικία του δεν συνάδει με εκείνη του άνδρα που υποτίθεται πως θα προσερχόταν για να εμβολιαστεί, του ζητήθηκε να παραμείνει στο Κέντρο για να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Μόλις ο άνδρας κατάλαβε ότι τον αντιλήφθηκαν εξαφανίστηκε, έχοντας προηγουμένως προλάβει να εμβολιαστεί.

Ο προϊστάμενος και το προσωπικό του Κέντρου ωστόσο συνέχισαν τις έρευνες και μάλιστα τηλεφώνησαν στον άνδρα στο όνομα του οποίου έγινε ο εμβολιασμός, ζητώντας του να προσέλθει για έλεγχο. Εκείνος όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Ο εμβολιασμός δεν καταχωρήθηκε στα στοιχεία του πολίτη που προσκόμισε ο άνδρας, ενώ ενημερώθηκαν άμεσα η Αστυνομία και οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Το περιστατικό επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.