Πάρτι στο ΑΠΘ - Προβληματισμός για τον συνωστισμό

Πάρτι στο ΑΠΘ - Προβληματισμός για τον συνωστισμό

Προβληματισμό προκαλούν εικόνες από πάρτι που διεξήχθη χθες το βράδυ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, καθώς παρά τον κίνδυνο που προκαλείται για διασπορά του κορονοϊού από τη συγκέντρωση πολλών ατόμων στον ίδιο χώρο, δεν έλειψαν οι εικόνες συνωστισμού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Μακεδονία το πάρτι διοργανώθηκε μετά από κάλεσμα μέσω Facebook το οποίο και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Από το βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται καθαρά ότι δεν τηρήθηκαν οι αποστάσεις και τα άτομα είναι πάρα πολλά.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο συγγραφέας Ευάγγελος Χεκίμογλου εξέφρασε την οργή του και περιέγραψε το τι επικρατούσε στο ΑΠΘ. Όπως αναφέρει ο ίδιος, «από χτες το βράδυ μέχρι και σήμερα το πρωί (5. 15πμ) πραγματοποιείται πάρτι μέσα στο Αριστοτέλειο. Όπως διαπίστωσα ιδίοις όμμασι (έχοντας ξυπνήσει από την εκκωφαντική μουσική, καίτοι κατοικώ σε ικανή απόσταση), η παρουσία φοιτητών ήταν μεγάλη. Δεκάδες αποχωρούσαν πριν από ολίγου, περπατώντας στην λεωφόρο Καραμανλή, αλλά εξακολουθεί η μουσική και ο κραδασμός». Στη συνέχεια αναρωτιέται εάν το... Αριστοτέλειο Club έχει ασυλία και δεν παρενέβησαν οι αρχές, όπως στη Μύκονο και στον Άλιμο. «Δεν κολλάνε covid19 στα άγια χώματά του, ή δεν υφίσταται κοινή ησυχία οσάκις πρόκειται για δωρεάν σπουδάζοντες φοιτητές;», διερωτάται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Χεκίμογλου ζητά να μάθει ποιος έδωσε την άδεια για τη διεξαγωγή του πάρτι. «Ο κ. πρύτανης ήταν εκείνος που έδωσε άδεια για να γίνει πάρτι με μεγάλη προσέλευση; Και αν όχι ποιος; Αν πάλι δεν δόθηκε άδεια από κανένα, ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι φοιτητές που αυθαιρέτως μετέτρεψαν το πανεπιστήμιο σε Μύκονο; Υπάρχει εισαγγελέας να ασχοληθεί με το θέμα;». Λίγες ώρες μετά την πρώτη ανάρτηση, ο κ. Χεκίμογλου επανήλθε παραπέμποντας στη σχετική προαναγγελία του πάρτι σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: