7ος χρόνος, ημέρα 2223η
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021

Παρουσιάστηκε ο 14χρονος Ρομά που οδηγούσε το κλεμμένο όχημα στο Πέραμα

Παρουσιάστηκε ο 14χρονος Ρομά που οδηγούσε το κλεμμένο όχημα στο Πέραμα

Στα δικαστήρια Πειραιά παρουσιάστηκε ο 14χρονος Ρομά που διέφευγε της σύλληψης και επέβαινε στο κλεμμένο αυτοκίνητο το οποίο καταδίωξαν οι 7 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μέχρι το Πέραμα, σε ένα περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 18χρονος Ρομά.

Ο ανήλικος εμφανίστηκε με τη συνοδεία του δικηγόρου του ενώ όπως παραδέχτηκε στους δημοσιογράφους, ήταν ο οδηγός του οχήματος και υποστήριξε πως δεν είχε παρουσιαστεί γιατί φοβόταν.

Στον ανακριτή οι επτά αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους Αλέξη Κούγια, οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην ανακρίτρια Πειραιά οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, έξι αστυφύλακες και ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος), που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 18χρονος Ρομά, να τραυματιστεί ακόμα ένας και ο τρίτος να διαφεύγει της σύλληψης.
Κόσμος, μεταξύ των οποίων και συνάδελφοί τους, βρισκόταν έξω από το κτήριο επευφημούσε και χειροκροτούσε τους επτά αστυνομικούς. «Είστε ήρωες» φώναζαν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους.

Οι αστυνομικοί αναμένεται να περιγράψουν εκ νέου τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίστηκε το αιματηρό περιστατικό και στη συνέχεια εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφασίσουν για την τύχη τους.

Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας. Σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των αστυνομικών ποινική δίωξη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή εις βάρος των επτά αστυνομικών έχει ασκηθεί για τον ένα τραυματία επιβαίνοντα του κλεμμένου οχήματος που νοσηλεύεται φρουρούμενος και για τον τρίτο επιβάτη που οχήματος που διέφευγε της σύλληψης.