Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας η τελετή ένταξης στο Ναυτικό Στόλο του «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας η τελετή ένταξης στο Ναυτικό Στόλο του «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης "ΗΡΑΚΛΗΣ" χορηγία του προέδρου του ιδρύματος «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ» Παναγιώτη Λασκαρίδη. Πριν από ένα χρόνο ο ίδιος είχε δωρίσει στο ΠΝ το πρώτο ομοίου τύπου πλοίου "Ατλας 1". 

   Όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας, μετά την ολοκλήρωση της τελετής η κυρία Σακελλαροπούλου έγραψε στο ημερολόγιο του πλοίου: «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση παραβρέθηκα σήμερα στην τελετή ονοματοδοσίας και ύψωσης της ελληνικής σημαίας στο πλοίο γενικής υποστήριξης "ΗΡΑΚΛΗΣ"» και σημείωσε ότι «το σκάφος αυτό αποτελεί ευγενική δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη, Προέδρου του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, και εντάσσεται στο Πολεμικό μας Ναυτικό σε περίοδο υψηλών προκλήσεων, όπου η ενίσχυση του στόλου είναι ιδιαίτερα σημαντική. Μακάρι το παράδειγμα αυτό να βρει κι άλλους μιμητές, η πατρίδα το έχει ανάγκη»

«Με τη βεβαιότητα ότι το νέο πλοίο θα συμβάλει στην αποτελεσματική προστασία των θαλάσσιων συνόρων μας και της ειρήνης στην περιοχή, εύχομαι να είναι καλοτάξιδο, με τον Άγιο Νικόλαο στην πλώρη του», κατέληξε η Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στον χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό εγγυάται την κυριαρχία στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή και αποτελεί φόβητρο επίδοξων αντιπάλων. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επέδωσε τη διαμνημόνευση «Αστέρας Αξίας και Τιμής» στον κ. Λασκαρίδη στον οποίο απένειμε το βαθμό του Υποναυάρχου επί τιμή, για τη διαρκή συνεισφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πατρίδα, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε μετά από πρόταση του και απόφαση του ΣΑΓΕ. 

Από την πλευρά του ο κ. Λασκαρίδης παραλαμβάνοντας τις νέες τιμητικές διακρίσεις, τόνισε ότι πρέπει να επιστρέφεις την τιμή που σου αποδίδει η Πολιτεία, η πατρίδα.  Παράλληλα επισήμανε ότι διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις παραμέλησαν σε επικίνδυνο βαθμό το Πολεμικό Ναυτικό, αποδίδοντας την παραμέληση αυτή στην υποχρηματοδότηση του Στόλου και στην μεγάλη γραφειοκρατία. Ο κ. Λασκαρίδης ζήτησε να υπάρξει άμεσα ανάταξη του Στόλου το ταχύτερο δυνατόν. 

Δεν θα κριθούμε από επιτυχίες στην οικονομία στο μέτωπο του κορονοϊού. Θα κριθούμε εάν καταφέρουμε να προασπίσουμε τα εθνικά δίκαια, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόσο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος όσο και ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης εξήραν την προσφορά του κ. Λασκαρίδη και επικεντρώθηκαν στις πολλαπλές δυνατότητες του πλοίου στον τομέα της υποστήριξης των μάχιμων μονάδων του Στόλου στο νευραλγικό χώρο της Μεσογείου. 

Το συγκεκριμένο πλοίο μεταξύ άλλων έχει τη δυνατότητα έρευνας και διάσωσης υποβρυχίων, μεγάλη μεταφορική ικανότητα κλπ. 

Περαιτέρω ο Αρχηγός ΓΕΝ επισήμανε την ανάγκη ανανέωσης, αναβάθμισης των υφισταμένων μονάδων του Στόλου καθώς και απόκτησης νέων ώστε να συνεχίσει να αποτρέπει αποτελεσματικά κάθε κακόβουλη ενέργεια. 

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εκπρόσωποι κομμάτων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αντώνης Οικονόμου, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, πρώην υπουργοί κ.α επίσημοι.