Πάρκο Πρασίνου και ΑΠΕ η Χωματερή στη Φυλή - Υπογράφηκαν οι συμβάσεις

Πάρκο Πρασίνου και ΑΠΕ η Χωματερή στη Φυλή - Υπογράφηκαν οι συμβάσεις


Την μετατροπή της χωματερής στη Φυλή, σε πάρκο πρασίνου και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προβλέπουν οι συμβάσεις που υπογράφηκαν την Τρίτη, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «οφείλουμε πολλά στους  κατοίκους της Δυτικής Αττικής, γιατί έχουν βάλει πλάτη  για την ανάπτυξη της Αττικής και για το λόγο αυτό το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για τη συγκεκριμένη περιοχή είναι μεγάλο».

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για μέρα χαράς, εκθειάζοντας τη στάση του Δημάρχου Χρήστου Παππού, ο οποίος είχε προτείνει το έργο, βασισμένος στο πρότυπο της Χιρίγια του Τελ Αβίβ. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι από το συγκεκριμένο πάρκο, πέρα από τη συμβολή του στη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου Φυλής με τα έργα πρασίνου, θα παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια 10 MW, που ισοδυναμεί με 14,7 εκατ. kwh και η οποία θα διατεθεί σε 5.600 νοικοκυριά του Δήμου Φυλής. 

«Βλέπουμε τη σημασία αυτού του έργου, ιδιαίτερα σήμερα, ενόψει της ενεργειακής κρίσης», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς τόνισε ότι η υπογραφή των συμβάσεων αποτελεί την αρχή της υλοποίησης του ονείρου της ενεργειακής και υδρολογικής αυτοτέλειας του Δήμου. Πρόσθεσε ότι βασικός στόχος παραμένει η εξασφάλιση ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ σε όλα τα νοικοκυριά του Δήμου Φυλής.