Παρίσι: Ανακλήθηκε η απεργία των εργαζομένων στα αεροδρόμια το Σαββατοκύριακο

Παρίσι: Ανακλήθηκε η απεργία των εργαζομένων στα αεροδρόμια το Σαββατοκύριακο

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας διαχείρισης των αεροδρομίων της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι δεν θα απεργήσουν τελικά το Σαββατοκύριακο, όπως έκαναν νωρίτερα και οι πυροσβέστες στο διεθνές αεροδρόμιο CDG του Παρισιού την προηγούμενη μέρα, δήλωσε πηγή των συνδικαλιστών.

Αυτή η απόφαση, πέρα από αυτή των πυροσβεστών, σημαίνει ότι δεν θα συμβούν μεγάλες διακοπές αυτό το Σαββατοκύριακο, το οποίο και σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών στη Γαλλία.

«Παραμένω επιφυλακτικός, αλλά υπήρξαν πολύ σημαντικές συνομιλίες, με την υποστήριξη του κράτους, μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης, στην ADP, όπως επίσης και στη (σιδηροδρομική εταιρεία) SNCF, που οδήγησαν σε μέτρα αγοραστικής δύναμης», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Κλεμάν Μπιόν.

«Εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε στενά με την ADP για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα πάνε ομαλά στην αρχή των καλοκαιρινών διακοπών. Θα κάνουμε τα πάντα για να αποφύγουμε απεργιακές ενέργειες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (...) είμαι βέβαιος», πρόσθεσε.