Παρέμβαση πρωθυπουργού και υπουργού Δικαιοσύνης για τη συν-επιμέλεια ζητά ομάδα δικηγόρων

Παρέμβαση πρωθυπουργού και υπουργού Δικαιοσύνης για τη συν-επιμέλεια ζητά ομάδα δικηγόρων

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ζητά η Πρωτοβουλία «Ομάδα Νομικά Θέματα Συν-Επιμέλεια» προκειμένου να αναπτύξει τις θέσεις της για το σχέδιο νόμου που προτίθεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.

Η «Ομάδα Νομικά Θέματα Συν-Επιμέλεια» ζητά τις συναντήσεις αυτές για να επισημάνει τις αντιθέσεις και τις αντινομίες των εισερχόμενων νομοσχεδίων προς ψήφιση με τη νομοθεσία, την ευρωπαϊκή και διεθνή  αλλά και το Σύνταγμα.

 Όπως αναφέρεται στις επιστολές, η κυβέρνηση έχει ήδη συναντήσει συλλόγους που εκπροσωπούν πατέρες ή και νομικούς που τάσσονται υπέρ της αναμόρφωσης του οικογενειακού δικαίου και στο πλαίσιο των αρχών της φιλελεύθερης δημοκρατίας επιθυμούν να κάνουν γνωστές και τις δικές τους θέσεις.

Στην επιστολή της προς τον πρωθυπουργό ειδικότερα, η Πρωτοβουλία «Ομάδα Νομικά Θέματα Συν-Επιμέλεια» αναφέρει επιγραμματικά τα σημεία του υπό συζήτηση νομοσχεδίου που θεωρεί προβληματικά, ζητήματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο επικοινωνίας με το γονιό που το παιδί δεν διαμένει, τους όρους αφαίρεσης της γονικής μέριμνας και διάφορες αοριστίες στη διατύπωση των διατάξεων που αναμένεται μάλλον να δυσχεράνουν παρά να επιλύσουν τα προβλήματα επικοινωνίας των παιδιών και με τους δύο γονείς.

 Και στις δύο επιστολές, γίνεται μνεία για το τοξικό κλίμα που καλλιεργείται από συγκεκριμένους κύκλους συλλόγων και νομικών και ζητούν την παρέμβαση τόσο του πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Δικαιοσύνης ώστε να αποφορτιστεί η δημόσια συζήτηση.

 Η ομάδα Πρωτοβουλία «Νομικά Θέματα Συν-Επιμέλεια» αποτελείται από δικηγόρους, ασχολείται με νομικά ζητήματα που αφορούν στην ελληνική κοινωνία, με σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης.