Παρέμβαση Πλιώτα για την αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη

Παρέμβαση Πλιώτα για την αποφυλάκιση του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ζήτησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, μόλις καθαρογραφεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθηνών, με την οποία αποφυλακίστηκε ο Γεώργιος Πατέλης, πυρηνάρχης της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, να του διαβιβαστεί προκειμένου να εξετάσει αν χωρεί αναίρεση.

Ο Γιώργος Πατέλης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και δύο μηνών για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Φύσα τον Σεπτέμβριο του 2013.

Το Πενταμέλες Εφετείο Αναστολών Αθηνών αποφάνθηκε ότι πρέπει να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας που αντιμετωπίζει το παιδί του. Συγκεκριμένα, το Εφετείο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι ο Γιώργος Πατέλης πληροί τις προϋποθέσεις για χορήγηση αναστολής της ποινής του έως την εκδίκαση της υπόθεσής του.

Η απόφαση αποδοχής της αίτησης του Γιώργου Πατέλη ελήφθη από το δικαστήριο κατά πλειοψηφία και με εισαγγελική πρόταση που τάχθηκε υπέρ της αντικατάστασης της κράτησης με όρους, θεωρώντας πως για το άλλοτε δραστήριο και ισχυρό στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης, δεν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να τελέσει νέες πράξεις.