Παρέμβαση Εισαγγελέα για τους 4 νεκρούς στον Γοργοπόταμο Κρήτης

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τους 4 νεκρούς στον Γοργοπόταμο Κρήτης

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Ηρακλείου προκάλεσε η οικογενειακή τραγωδία στον Γεροπόταμο της Μεσάρας στην Κρήτη, όπου έχασαν τέσσερα άτομα τη ζωή τους, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.  

Δύο ημέρες μετά τον εντοπισμό των τεσσάρων νεκρών, ο Εισαγγελέας Ηρακλείου Θανάσης Γαληνάς παρήγγειλε έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες εκτυλίχθηκε η τραγωδία. Την έρευνα θα διενεργήσει το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών υπό τις οδηγίες του Εισαγγελέα και κατά την προανακριτική διαδικασία, θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Κρήτης και ο δήμος Φαιστού ρίχνουν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για την τραγωδία, με τη μεν Περιφέρεια να αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως η χρηματοδότηση για τη γέφυρα είχε εξασφαλιστεί από την ίδια το 2017 και έκτοτε ήταν ευθύνη του δήμου Φαιστού για να τη φτιάξει.

Συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου ανέφερε ότι «με την 72604/07-04-2017 απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδότησε το Δήμο Φαιστού με το ποσό των 260.000 Ευρώ για την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού στον αναδασμό Μοιρών, προκειμένου να αντικατασταθεί η υφισταμένη "Ιρλανδική γέφυρα", η οποία εξυπηρετεί κυρίως τα παρακείμενα αγροτεμάχια.

»Φορέας υλοποίησης του έργου, λόγω αρμοδιότητας ορίσθηκε ο Δήμος Φαιστού προϊσταμένη αρχή το Δημοτικό Συμβούλιο με διευθύνουσα υπηρεσία την Διεύθυνση Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων του Δήμου».

Απαντώντας στην ανακοίνωση, ο δήμαρχος Φαιστού έκανε λόγο για «κύμα παραπληροφόρησης και προσπάθεια απόσεισης ευθυνών από όσους αυτές μπορούν να ζητηθούν, μαζί με μια αντίστοιχη προσπάθεια να καταλογιστούν ευθύνες στους μόνους που δεν φταίνε, στους αιρετούς και το προσωπικό του Δήμου Φαιστού.

Το μήνυμα της οικογένειας

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι βοήθησαν στον εντοπισμό των οικείων τους στον Γεροπόταμο, αλλά και ένα μεγάλο παράπονο για το ποιος έχει την ευθύνη για την τραγωδία στον Γεροπόταμο  απευθύνει η οικογένεια του 29χρονου Κώστα Γιαννακάκη που μαζί με τη σύζυγό του και δύο ακόμα συγγενείς τους ήταν τα θύματα του συγκεκριμένου περιστατικού.

Αναλυτικά το μήνυμα της οικογένειας αναφέρει:

«"ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ…

Σε όλους όσους μοιράστηκαν την αγωνία μας και προσπάθησαν μαζί μας για τον εντοπισμό των ανθρώπων μας!

Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, τα παιδιά της ΕΜΑΚ, τους Δύτες οι οποίοι ρίσκαραν μέχρι και την ζωή τους, την Ομάδα Διάσωσης, τον Ερυθρό Σταυρό, τους Εθελοντές, τους ντόπιους ανθρώπους της περιοχής που βοήθησαν προσωπικά και ειδικά τα παιδιά που διέθεσαν χωρίς δεύτερη σκέψη ακόμα και τα εκσκαφτικα και γερανοφορα οχήματα τους για να ενταθούν οι έρευνες….

Σας Ευχαριστούμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας !!!

ΕΝΑ ΠΙΚΡΟ ΠΑΡΆΠΟΝΟ…..

Ποιος φταίει για την τραγωδία ;;;;;

Μήπως δεν φταίει κανείς ;;;;;

Μήπως φταίνε τα παιδιά που πήγανε στον γάμο δύο δικών τους ανθρώπων για να μοιραστούν την χαρά τους ;;;;;

Μήπως φταίει η Βροχή που έπεφτε ασταμάτητα εκείνο το μοιραίο βράδυ ;;;;;

Μήπως φταίει ο ποταμός ;;;;; Μα ο “Γεροπόταμος” είναι εκεί χιλιάδες χρόνια και από την εποχή του Μίνωα, της Φαιστού και της Γόρτυνας προσφέρει ευεργετικά και απλόχερα τα ζωτικής σημασίας αγαθά του στην περιοχή !!!!!…..

Μήπως οι Τοπικές Αρχές έπρεπε να έχουν αποκλείσει εκείνο το βράδυ τον συγκεκριμένο δρόμο λόγω της βροχής και του κινδύνου που υπήρχε ΕΣΤΩ με μια απλή ταινία σήμανσης ;;;;;

Μήπως ο Δήμος όλα αυτά τα χρόνια αφού υπήρξαν και παρόμοια περιστατικά έπρεπε να είχε μεριμνήσει για να φτιαχτεί μια γέφυρα στο σημείο ή να απαγορευτεί το πέρασμα κατά τον χειμώνα ;;;;;

Οι Πινακίδες που υπάρχουν και κατευθύνουν τον κόσμο προς το κέντρο διασκέδασης από τον συγκεκριμένο δρόμο τι ρόλο έπαιξαν στο δυστύχημα ;;;;;

Μήπως εκείνο το βράδυ οι υπεύθυνοι του κέντρου έπρεπε να έκλειναν από μόνοι τους τον δρόμο και να έφευγε ο κόσμος από άλλη κατεύθυνση ;;;;;

Εγκληματικές Παραβλέψεις κατά την γνώμη μας !!!!!

Εκείνο το σημείο δεν είναι “Κίνδυνος-Θανατος” είναι κυριολεκτικά “Το Στόμα του Χάρου” !!!!!

Ας αναρωτηθούν οι Αρμόδιες Αρχές τι έφταιξε μπας και γίνει κάτι επιτέλους και σταματήσει το κακό !!!!!

Δυστυχώς τέσσερις δικοί μας άνθρωποι χάθηκαν τόσο άδικα !!!!!

Ας δώσει ο Θεός να είναι οι τελευταίοι !!!!!…..

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η ανακοίνωση του δήμου Φαιστού

Αυτοί οι θάνατοι ας είναι οι τελευταίοι για τέτοιον λόγο».