Παρέμβαση εισαγγελέα για τις απειλές κατά του Ν. Κοτζιά

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις απειλές κατά του Ν. Κοτζιά

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, χωρίς να χρειαστεί να υποβληθεί αναφορά, προκάλεσαν οι καταγγελίες του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, για τις απειλές που δέχεται κατά της ζωής αλλά και της οικογένειάς του.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρενέβη και διαβίβασε τα σχετικά δημοσιεύματα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα.

Αντικείμενο της έρευνας που ξεκινάει θα είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις εκτός από αυτή της απειλής για την οποία απαιτείται έγκληση.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7, ο κ. Κοτζιάς γνωστοποίησε ότι έχει δεχτεί δεκάδες απειλές κατά της ζωής αλλά και της οικογένειάς του. «Μου έχουν στείλει κούτες με αίμα και χώμα αλλά και σφαίρες», είπε ενώ έκανε λόγο πως έχει πάρει 800 επιστολές με απειλές.

Ο κ. Κοτζιάς αναρωτήθηκε που είναι ο εισαγγελέας καθώς υποστήριξε πως πρόκειται για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά.

«Βρήκα τα τηλέφωνα τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Όλο αυτό θυμίζει την περίοδο 63-65. Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς.